EXCLUSIV | George Simion se opune certificatului COVID şi îndeamnă la proteste. „Votarea acestui proiect ar însemna paralizarea statului. 70% dintre români nu sunt vaccinaţi”

George Simion, copreşedintele AUR, a anunţat că grupul deputaţilor pe care-i conduce se va opune proiectului de lege privind introducerea certificatului verde COVID-19 ce urmează să fie votat marţi, zi în care îi îndeamnă pe români să protesteze. Parlamentarul susţine că proiectul "prevede suspendarea dreptului la muncă pentru cei care nu sunt vaccinaţi sau nu se testează pe banii lor" şi intrarea acestuia în vigoare ar înseamna, din punctul său de vedere, "paralizarea statului român".

19 dec. 2021, 19:32
EXCLUSIV | George Simion se opune certificatului COVID şi îndeamnă la proteste. „Votarea acestui proiect ar însemna paralizarea statului. 70% dintre români nu sunt vaccinaţi”

George Simion se opune certificatului COVID şi îndeamnă la proteste. Liderul AUR ar vrea ca zeci de mii de oameni să iasă în stradă pentru a se împotrivi intrării în vigoare a legii certificatului verde. Într-o intervenţie telefonică la România TV, Simion a precizat că a văzut cum protestele din Bruxelles şi din Germania faţă de vaccinarea anti-COVID au degenerat în violenţe şi a subliniat că românii ar trebui să manifesteze în mod paşnic.

„Toate protestele trebuie să fie paşnice. Am văzut că mai ales poliţiştii sunt nemulţumiţi de aberaţiile măsurilor de restricţie.

Cred că noi românii suntem mai inteligenţi decât alţii. Am văzut şi o hartă cu infectările din luna decembrie şi am văzut că cei din Suceava, care au trecut şi s-au imunizat natural sunt în zona verde, în zona cea mai sigură din Europa”, a declarat George Simion, la România TV.

Citeşte şi: Mii de certificate COVID, falsificate în Franţa. Reţeaua a făcut un profit uriaş

Liderul AUR a spus că vrea se asigure că printre protestatari să nu se afle agitatori, spunând că „singura formă prin care ar putea exista agitatori este dacă infiltrează jandarmeria agitatori din unitatea lor specială printre protestatari”.

„O să fiu acolo şi o să mă asigur că nimeni nu escaladează nimic. Singura formă prin care ar putea exista agitatori este dacă infiltrează jandarmeria agitatori din unitatea lor specială printre protestatari. Nu va fi cazul, aşa că toţi românii de bună credinţă, toţi românii paşnici, marţi, la ora 9 dimineaţa în faţa Camerei Deputaţilor lângă parcul Izvor

După care la ora 10 intrăm în Parlament şi facem ce putem de la tribuna Parlamentului să obţinem respingerea certificatului verde”, a mai spus George Simion.

George Simion se opune certificatului COVID şi îndeamnă la proteste. „Prevede suspendarea dreptului la muncă pentru cei care nu sunt vaccinaţi”

De asemenea, George Simion a precizat că parlamentarii AUR vor încerca scoaterea de pe ordinea de zi a proiectului privind introducerea certificatului verde COVID-19 în România.

„E pe ordinea de zi. Vom încerca luni să o scoatem de pe ordinea de zi. E vorba de plx 545, proiectul lui Florin Cîţu cu cei de la USR care prevede suspendarea dreptului la muncă pentru cei care nu sunt vaccinaţi sau nu se testează pe banii lor.

Votarea acestui proiect ar însemna paralizarea statului român. 70% dintre români nu sunt vaccinaţi şi nu vor avea resursele financiare să se testeze. De aceea, nu vor mai funcţiona instituţii de bază ale statului român.

Legea prevede în forma amendată la Senat că atât cei din mediul privat, cât şi pe toţi lucrătorii de la stat, inclusiv demnitarii”, a mai spus George Simion, în direct la România TV.

Citeşte şi: UE modifică perioada de valabilitate a certificatului verde COVID. Când intră în vigoare noua regulă