Mii de certificate COVID, falsificate în Franţa. Reţeaua a făcut un profit uriaş

Mii de certificate sanitare au fost falsificate în Franţa de o reţea care a reuşit să obţină astfel două milioane de euro. Anchetatorii francezi spun că gruparea a fost parţial desfiinţată la începutul lunii decembrie.

18 dec. 2021, 15:02
Mii de certificate COVID, falsificate în Franţa. Reţeaua a făcut un profit uriaş

Anchetă de amploare în cazul unor certificate COVID, falsificate în Franţa. La începutul lunii decembrie, un cuplu a fost arestat, iar procurorii Parchetului din Paris au continuat cercetările pentru a-i identifica şi pe ceilalţi membri ai reţelei, au precizat surse din rândul anchetatorilor, citate de agenţia AFP.

Falsificatorii au reuşit să obţină elemente de identificare ale unor farmacişti şi, prin această modalitate, au reuşit să genereze certificate COVID false, în numele unor profesionişti din domeniul sănătăţii.

Citeşte şi: Asistentă de la DSP Satu Mare, reţinută în cel mai mare dosar al certificatelor false de vaccinare COVID

Anchetatorii francezi susţin că în total este vorba despre vorba de 5.000 – 10.000 de documente false. Astfel, gruparea ar fi obţinut un profit estimat la două milioane de euro, conform Agerpres.

Citeşte şi: Vaccinare la chiuvetă şi în Belgia. Un medic e acuzat că a înregistrat 2.000 de false vaccinări, cea mai mare fraudă din pandemie

Peste 100.000 de certificate COVID, falsificate în Franţa

Ministrul francez de interne, Gerald Darmanin, a anunţat joi deschiderea a 400 de anchete în scopul desfiinţării unor reţele ce se ocupă cu traficul de certificate sanitare false, precum şi arestarea a o sută de persoane. Aceste arestări au vizat atât utilizatori, cât şi reţele de traficanţi.

Citeşte şi: Primele reţineri în cel mai mare caz de vaccinare la chiuvetă din România. Un certificat fals COVID costa 250-300 de euro

Conform ministerului său, în Franţa au fost puse în circulaţie 110.000 de certificate sanitare false de la introducerea acestora în vară.

Şi în România, certificatele COVID false prin vaccinarea la chiuvetă le-au dat mari bătăi de cap atât anchetatorilor, cât şi medicilor. Mulţi pacienţi cu forme severe de COVID au recunoscut abia în ultima fază, când au ajuns la ATI în imposibilitate de a mai respira, că nu sunt vaccinaţi împotriva SARS-COV 2, deşi au certificatul verde.

Citeşte şi: Cum află medicii că un pacient este „vaccinat la chiuvetă”. Explicaţia unui specialist


loading...