EXCLUSIV George Simion sprijină greva profesorilor: ”Să duceți mișcarea până la capăt! Oferta Guvernului este umilință totală”

Președintele AUR, George Simion, a participat duminică la emisiunea ”România te vede”, de la România TV, iar printre subiectele discutate a fost și controversata grevă a profesorilor, care a început de luni dimineață.

22 mai 2023, 09:40
EXCLUSIV George Simion sprijină greva profesorilor: ”Să duceți mișcarea până la capăt! Oferta Guvernului este umilință totală”

George Simion spune că salariile profesorilor sunt unele ”de mizerie” și plasează cea mai mare parte din vină pe umerii președintele Klaus Iohannis, autorul programului România Educată, rămas la nivel de proiect.

”Tocmai asta e problema, nu stim cât va dura, e grevă de mâine dimineață. Ce se va întâmpla?

Eu trebuie sa va spun încă de la incpeut ca sunt 100% alături de profesori. Nu înțeleg de ce a durat atât de mult sa declanseze aceasta greva. Au închis școlile, au supus elevii de la un experiment la altul. Trebuia făcută aceatsa miscare mai devreme.

Probabil în rândul organizatorilor s-au gândit că acum e momentul, pentru ca sunt slabi cei de la guvernare pe aceasta rocada. Nu se mai poate așa ceva, tocmai Klaus Iohannis care este profesor, care promisese România Educată. Singurul cadru didactic care s-a imbogatit, tocmai el a ingenuncheat educația. Sunt alături de cadrele didactice.

Aveți tot dreptul sa nu mai acceptați umilința, salarii de mizerie, sa duceți aceasta miscare pana la capăt. Vă rog, continuați! Nu va lasati intimidati. Actualii guvernanti vă vor îngenuncheați.

Citește și: Nicolae Ciucă, primele declarații după negocierile eșuate cu sindicaliștii din Educație: „Singurii care au de pierdut, dacă se declanșează criza, sunt părinții și elevii”

Este legată și de faptul cum românii au fost tinuti pe salarii de mizerie. Sa te impui în fata unor copii care au telefoane mai scumpe decât salairul tău. Sa nu se lase convinsi sub nicio forma.

Umilință totală, oferta guvernului.

Au blocat rotativa, sa o asocieze cu aceasta miscare legitima, este cât se poate de ipocrit.

Am aici, în programul de guvernare. Cum arata astăzi școala, va arata mâine țara. Am văzut profesori tăiați. Asta e rezultatul: România, țara lucrului bine făcut, al lui Klaus Iohannis.

La fiecare initiativa mi-am propus sa vorbesc despre alternativa. Redarea demnitatii profesorilor prin stiulente. Program care se cheama domnul Trandafir. Ca sa inteleaga cum trebuie sa arate cadrele didactice. Asta e modelul pe care il propunem”, a spus George Simion, în direct la România TV.

Citește și: Victor Ponta, atac virulent la adresa lui Iohannis, Orban, Cîțu și Ciucă. ”Și-au făcut de cap, găuri în buget, și acum când vine nota de plată, să vină Ciolacu să plătească”