EXCLUSIV | George Simion, ultimatum pentru Nicolae Ciucă de a-l demite pe Virgil Popescu. „Vor fi 100.000 de oameni în stradă şi o să-l scoată ei din Guvern”

George Simion, copreşedintele AUR, a anunţat, sâmbătă, în direct la România TV, că îi cere premierului Nicolae Ciucă să-l înlocuiască pe Virgil Popescu de la conducerea Ministerului Energiei, altfel zeci de mii de oameni vor protesta, pe 27 februarie, în faţa Guvernului, pentru a cere demiterea.

12 feb. 2022, 17:29
EXCLUSIV | George Simion, ultimatum pentru Nicolae Ciucă de a-l demite pe Virgil Popescu. „Vor fi 100.000 de oameni în stradă şi o să-l scoată ei din Guvern”

George Simion a organizat sâmbătă un protest la Craiova la care au participat sute de oameni. Cu acest prilej, liderul AUR i-a transmis un mesaj premierului Nicolae Ciucă.

„O să fie interzise protestele 20 de ani de acum încolo pentru că noi nu mai avem voie să ridicăm glasul. Şi în Parlament ne-au interzis să mai filmăm în direct, aşa că ne-am întors în mijlocul oamenilor.

Am dat un ultimatum Guvernului Ciucă să-l dea jos pe hoţul de la Energie, pe Virgil Popescu, în termen de 10 zile, altfel vor fi 100.000 de oameni în stradă şi o să-l scoată ei din Guvern dacă Ciucă refuză”, a declarat George Simion, în direct la România TV.

Întrebat dacă nu îi este teamă că protestul din 27 februarie, pe care AUR îl organizează în Bucureşti, ar putea degenera în violenţe, deputatul AUR a răspuns:

„Nu vor exista niciodată violenţe când organizează AUR. Poate doar prin infiltraţi de la Jandarmerie, dar credem că s-au cuminţit şi cei de la Jandarmerie şi nu mai introduc infiltraţi printre participanţi. Vor fi zeci de mii de oameni

E dreptul nostru constituţional (să protestăm). Atâta timp cât încearcă să ne încalce drepturile…

O să fim din toate judeţele ţării în ultima duminică a lunii, pe 27 februarie. Vin oameni din fiecare judeţ şi chiar din Diaspora o să vină mulţi”, a afirmat George Simion.

Citeşte şi: EXCLUSIV George Simion, acuzat că a trimis, cu Poşta Militară, 3600 de scrisori către primari, cu liste pentru demiterea lui Iohannis

Patriarhia Română a criticat dur comportamentul celor de la AUR. Este a doua oară într-o săptămână când BOR critică partidul lui George Simion.

Biserica Ortodoxă a criticat dur comportamentul partidului extremist AUR, despre care spune că reprezintă ”confiscarea politico-ideologică a credinței și deformarea acesteia prin instrumentalizare”.

”Creștinismul autentic asimilat, exprimat într-un mod de viață fondat pe o gândire luminată de cuvintele lui Hristos și hrănită de cunoaștere, nu parazitată de ignoranță, lene intelectuală și spirituală, sau întunecată de umbrele ideologiilor politice și ale patologiilor credinței de tip magic (bigotismul, formalismul religios, ritualismul sterp), acest creștinism sănătos care celebrează alteritatea prin respect acordat celuilalt, nu se exprimă niciodată obraznic, agresiv și agramat de la înălțimea unui reper public.

Alternativele hâde la această manifestare publică a credinței reale exprimă doar surogate de creștinism confiscat politic și ideologic, de care Biserica se dezice ferm”, a transmis Patriarhia Română.

Citeşte şi: Patriarhia Română se delimitează de AUR: „Creștinismul sănătos nu se exprimă obraznic, agresiv și agramat!”