EXCLUSIV George Tuţă mătură Sectorul 1 cu Clotilde Armand: „Trebuie să reparăm tot ce a stricat! Faptul că are bani necheltuiţi îi dovedeşte incompetenţa”

George Tuță, candidatul PSD – PNL pentru primăria Sectorului 1, spune că e paragină peste tot în Sectorul 1, în condiţiile în care Clotilde Armand are bani necheltuiţi din buget.

15 apr. 2024, 20:42
EXCLUSIV George Tuţă mătură Sectorul 1 cu Clotilde Armand: „Trebuie să reparăm tot ce a stricat! Faptul că are bani necheltuiţi îi dovedeşte incompetenţa”

George Tuță le-a făcut bucureștenilor din sectorul 1 promisiunea că va face „ordine şi cărăţenie” şi a criticat în termeni duri administraţia eşuată a lui Clotilde Armand. „Nu au depus documentele pe Anghel Saligny, sunt cartiere unde nu sunt conectaţi la canalizare. Serviciile de bază, canalizare, drumul, trebuie rezolvate din prima secundă. Nu mai sunt cişmele în parcuri, iar, faptul că are bani necheltuiţi, dovedeşte incompetenţa”, a declarat George Tuţă în exclusivitate şa România TV.

„Trebuie să reparăm tot ce a stricat Clotilde Armand, să recuperăm proiectele majore, fie că vorbim de Podul Constanţa, proiectele mari de infrastructură, radialele, şcoli. Toate acestea, din bugetul local, din fonduri europene şi din proiecte guvernamentale”, a mai spus George Tuţă la România la raport.

Rugat să comenteze apariţia unor şerpi în locul „promenadei verzi” promise, pe lângă deja familiarii şoboloani din Sectorul 1, George Tuţă: „Din păcate, am ajuns aici. categoric sunt soluţii şi pentru astfel de probleme. M-ai cum să le ştii pe toate, dar trebuie să te înconjori de oameni care au soluţii”

Nu sunt deloc pion, tot ce am realizat în viaţă, am făcut-o prin muncă proprie, am muncit pentru fiecare poziţie pe care am dobândit-o. Am foarte mulţi colegi care administrează treburile locale şi lucrurile bune se văd, chiar dacă sunt veniţi de pe liste de partid”, a mai spus George Tuţă la emisiunea moderată de Andreea Creţulescu.

George Tuță (PNL): Primăria condusă de Clotilde Armand a atras doar 0,5% din fondurile UE pentru București în 2020 – 2024

Primăria condusă de Clotilde Armand a atras doar 0,5% din fondurile UE pentru București în anii 2020 – 2024, a transmis George Tuță, candidatul alianței PNL-PSD la Primăria Sectorului 1.

Primăria condusă de Clotilde Armand a atras doar 0,5% din fondurile UE pentru București în 2020 – 2024. George Tuţă: „Este o ruşine!”
„Cifrele privind absorbția fondurilor UE din Politica de Coeziune arată exact gradul de incompetență pe care Clotilde Armand a dovedit-o pe toată durata acestui mandat, transmite George Tuță, candidatul alianței PNL-PSD la Primăria Sectorului 1.

Din totalul de 754,8 milioane de lei, reprezentând aproximativ 151 milioane euro, care au fost atrași de toate sectoarele din București în perioada 2020 – 2024, Clotilde Armand a reușit „performanța” de a atrage doar 3,9 milioane de lei, adică doar 780.000 de EUR, mai transmite politicianul, adăugând că „asta înseamnă că, în mandatul doamnei Armand, Primăria Sectorului 1 a atras doar 0,5% din totalul fondurilor UE din Politica de Coeziune atrase de toate sectoarele”.

„Prin comparație, pentru a înțelege gradul exact de incompetență al doamnei primar, Sectorul 3 a atras 355,3 milioane de lei, iar Sectorul 6 – 186,5 milioane de lei. Până și Primăria Sectorului 5 a fost de trei ori mai eficientă!

Ce se putea face cu banii pe care doamna Armand nu i-a atras din Politica de Coeziune? Iată câteva exemple:

  • Reabilitarea termică a blocurilor și a lifturilor
    Creșe pentru copii
    Centre sociale pentru copii și bătrâni
    Modernizarea stațiilor de autobuz și integrarea cu celelalte sectoare ale Bucureștiului
    Puncte de colectare selectivă a deșeurilor
    Stații de încărcare pentru mașinile electrice

Desigur, lista proiectelor care puteau fi finanțate prin fondurile UE poate continua și s-ar fi găsit suficiente proiecte utile dacă doamna Armand ar fi fost interesată de calitatea vieții cetățenilor”, a mai adăugat Tuță.

Totodată, a afirmat că „mai mulți bani europeni în Sectorul 1 ar însemna o economie mai puternică și un nivel de trai mai ridicat”.

EXCLUSIV | George Tuță dă pe față adevărul despre Clotilde Armand! Motivul pentru care nu există pază în școlile din Sectorul 1: „Consiliul a blocat-o ca să nu facă prostii, pentru că doamna a vrut să taie bursele copiilor”

„Eterna scuză a doamnei Armand că n-a făcut nimic din cauză că a blocat-o consiliul nu funcționează în realitate, pentru că i-au fost aprobate peste 700 de hotărâri de consiliu local și cu siguranță nu funcționează în cazul fondurilor europene, unde singura responsabilitate pentru atragerea lor este a primarului și a echipei sale. Este o rușine că doamna Armand are aceste rezultate dezastruoase – 0,5% din fondurile UE disponibile. Sectorul 1 are nevoie de o schimbare urgentă, iar aceasta este echipa PNL-PSD!”, a declarat George Tuță, candidatul alianței PNL-PSD la Primăria Sectorului 1.

Despre candidatul Coaliţiei la prezidenţiale, Ciolacu sau Ciucă, George Tuţă a spus, diplomat, că se va discuta subiectul după alegerile din iunie.