EXCLUSIV | Gravele probleme din PNRR-ul României, confirmate de către economistul Mircea Coșea: „Un act de sabotare a României sau incompetență crasă. Vinovații ororii economice trebuie trași la răspundere!” (VIDEO)

Din ce în ce mai multe informații nefericite despre PNRR-ul României ies la suprafață. Specialiștii au dat verdictul: planul semnat de către premierul demis Florin Cîțu, realizat în coaliția PNL + USR + UDMR, prezintă grave probleme. 

08 iul. 2022, 21:34
EXCLUSIV | Gravele probleme din PNRR-ul României, confirmate de către economistul Mircea Coșea: „Un act de sabotare a României sau incompetență crasă. Vinovații ororii economice trebuie trași la răspundere!” (VIDEO)

PNRR-ul României este realizat atât de prost încât se poate explica în două feluri, în opinia economistului Mircea Coșea. Profesorul universitar susține că este vorba fie despre incompetență crasă, fie despre un act de sabotaj al țării noastre.

 

Avertismentul economistului Mircea Coșea, pentru România TV: „Coaliția de guvernare care a realizat această oroare trebuie trasă la răspundere!”

 

În orice caz, cei care au semnat pentru îngroparea României trebuie să plătească, a mai punctat cunoscutul economist. Problemele legate de pensii, agricultură, energie și mediu, în modul în care au fost redactate în PNRR, trag presul de sub picioare românilor, a avertizat Mircea Coșea.

„PNRR-ul este singura șansă reală pe care România o are în următorul deceniu, de a se dezvolta. Ideea domnului ministru (n.r. – Marius Budăi, Ministerul Muncii), de a discuta în coaliție (n.r. – despre problema pragurilor impuse pentru plata pensiilor de stat), este absolut necesară, pentru ca PNRR-ul a fost compromis. 

Nu numai din cauza capitolului cu pensiile… Avem un capitol la agricultura, la energie, la mediu. La agricultura, în general irigațiile. E o chestiune care trebuie foarte clar spusă – ori a fost incompetență crasă din partea celor care au lucrat atunci, ori a fost un act de sabotare a României pe termen lung. Coaliția de atunci, care a realizat această oroare economică trebuie să fie trasă la răspundere. Altfel, noi pierdem. Vedem cât de greu este cu pensiile, dar ce facem cu agricultura și cu energia?”, a declarat Mircea Coșea, pentru România TV, vineri seara.