EXCLUSIV | Guvernul Nicolae Ciucă va majora pensiile. Angajamentul lui Marcel Ciolacu: „E o decizie luată deja”

Marcel Ciolacu promite majorări de pensii în 2022. Liderul PSD și-a anunțat angajamentele luni seara, în direct, la România TV. 

12 sept. 2022, 23:22
EXCLUSIV | Guvernul Nicolae Ciucă va majora pensiile. Angajamentul lui Marcel Ciolacu: „E o decizie luată deja”

Liderul PSD va continua să discute despre majorarea pensiilor, în coaliție. În prezent nu-și poate asuma un angajament cu privire la procentul exact ce va fi aplicat de anul viitor.

„Nu pot să iau o decizie fără ca aceste măsuri să nu fie discutate și în spațiul public. Eu mă aflu aici pentru că am fost votat de români. Nu știu ce deranj a fost că am venit cu o viziune. 

Am zis să venim cu o lege a bugetului din noiembrie, o premieră în ultimii 30 de ani. Din punctul meu de vedere și al colegilor mei, cei care am făcut impactul bugetar, am convingerea că va fi o creștere economică mai mare. Nu cred că va fi o creștere mai mică de 10%.

Când mărești, mărești și la cel cu 1.500 de lei, și la cel cu 20.000 de lei. Trebuie să creezi o echitate socială. Intervii pe categorii, în acel moment. Așa cum am facut în primul pachet social, când am intrat la guvernare. Am spus că trebuie mărită pensia minimă, trebuie văzut câți se încadrează dintre români, unde e situația vulnerabilă… Sunt mai multe măsuri. O discuție limitat la cât se măresc pensiile nu e corectă. Trebuie să venim cu un pachet întreg. Vreau să-l discutăm în coaliție de la 1 ianuarie. 

Pensiile se vor mări. E o decizie luată deja (…) Toate deciziile (n.r. – pachete sociale) pe care le-am luat sunt în vigoare, în acest moment. 

Creșterea economică trebuie să se vadă și în buzunarele românilor”, a declarat Marcel Ciolacu.

 

Nimeni nu pleacă din guvern, a transmis Marcel Ciolacu

 

Deși s-a speculat că PSD ar retrage de la guvernare doi miniștri, pe Marius Budăi – Ministerul Munci și pe Petre Daea – Ministerul Agriculturii, președintele social-democrat a respins un astfel de scenariu.

„Dai (n.r. – afară) miniștrii care nu fac nimic, nu pe cei care muncesc. Am monopolizat discuția pe pensii. Nu schimbăm pe nimeni”, a transmis liderul PSD.