EXCLUSIV | Marcel Ciolacu a explicat de ce PSD a decis să-l susțină pe Virgil Popescu în funcția de ministru al Energiei / AUR și USR au cerut demiterea oficialului PNL

Luni seară, la România TV, Marcel Ciolacu a explicat de ce PSD a decis să-l susțină în continuare pe Virgil Popescu în fruntea Ministerului Energiei.

12 sept. 2022, 21:40
EXCLUSIV | Marcel Ciolacu a explicat de ce PSD a decis să-l susțină pe Virgil Popescu în funcția de ministru al Energiei / AUR și USR au cerut demiterea oficialului PNL

PSD, PNL și UDMR au rămas uniți, pentru a-l susține pe Virgil Popescu la Ministerul Energiei, după ce AUR și USR au semnat moțiunea pentru demiterea oficialului PNL din Cabinetul Nicoale Ciucă.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a recunoscut că PSD a decis să-l sprijine pe Popescu la minister pentru a nu rupe alianța politică, ce are proiecte comune pe care trebuie să le deruleze mai departe.

„Să nu credeți că nu au existat discuții! În primul rând, colegii mei au votat pentru continuarea acestei coaliții, un vot negativ împotriva unui ministru, membru al coaliției, ar însemna ca această coaliție să nu mai funcționeze”, a declarat Marcel Ciolacu, pentru România TV.

Explicația lui Marcel Ciolacu

 

În privința lui Marcel Ciolacu, acest a fost singurul de la PSD care s-a abținut, în privința lui Popescu. Șeful PSD a explicat strategia, în emisiunea lui Victor Ciutacu.

„Eu, domnului Popescu, nu-i mai dau un cec în alb… Este o discuție foarte clară. Remanierile se fac de la guvern, evaluarea miniștrilor o face prim-ministrul. La Parlament se numesc și se schimbă guverne”, a mai transmis Ciolacu.

Controversatul Virgil Popescu a rămas în funcție după ce AUR și USR au depus o moțiune simplă în Parlament, în septembrie, pentru demiterea ministrului de la Energie.