EXCLUSIV Interviu cu preotul Constantin Necula în Vinerea Mare: M-a marcat că am găsit oameni plecând într-o grabă impresionantă pe lumea cealaltă

Interviu cutremurător cu preotul Constantin Necula! Părintele a vorbit despre patimile românilor pe timp de pandemie, dar și despre al doilea Paște cu restricții

30 apr. 2021, 15:43
EXCLUSIV Interviu cu preotul Constantin Necula în Vinerea Mare: M-a marcat că am găsit oameni plecând într-o grabă impresionantă pe lumea cealaltă
Interviu cu preotul Constantin Necula în Vinerea Mare. Ce sfâşie sufletul românilor de Paşte

Interviu cu preotul Constantin Necula. Părintele şi-a deschis sufletul la România Tv, în Vinerea Mare. Constantin Necula a vorbit despre Învierea Mântuitorului, restricţii şi pandemie.

Interviu cu preotul Constantin Necula în Vinerea Mare

Cum vedeți dumneavoastră toate aceste măsuri, toate restricțiile, care au fost impuse in această perioadă din cauza acestei pandemii?

O credință în dumnezeu nu e anarhică niciodată. E firesc să fie așa pentru siguranță și pentru a nu atrage sminteala celor care caută numai la măștile noastre.

Mi-e teamă că o să ne dăm măștile jos și o să rămână pe fețele multora. Dar e firesc să fie așa, e firesc să vădim și fizic faptele noastre.

De mult este chestia de distranțare, nu e de azi în România și sper să nu facem din asta un subiect mai important decât Învierea, că în anii trecuți făceam din internările pe băutură și sarmale la ATI, în presa. Eu zic să ramână tot Învierea subiect de presă.

Domnul nostru Iisus Hristos care este parte integrată a acestei bucurii de a acea sens inclusiv în moarte. Ce ar fi fost fără nici nu vreau să ma gândesc.

Citeşte şi Preotul Francisc Doboș s-a vaccinat anti-COVID. ”Marea nesimțire și marea moleșeală”

Ce v-a marcat pe dumneavoastră cel mai mult în această pandemie de covid 19 și ce sfat aveți pentru cetățeni și pentru guvernanți?

Cel mai tare m-a marcat că am găsit oameni plecând într-o grabă impresionantă pe lumea cealaltă și m-a uimit că oamenii care păreau fragili au rămas în viață datorită unor sacrificii imense făcute de medici, care au fost puși sub o presiune incredibil de mare.

Guvernanților le-aș retransmite o săptămână luminoasă , care să țină 365 de zile dacă ar putea, iar pentru oamenii de rând care nu sunt niciodată de rând, mai multă liniște, mai multă îngăduință

Cum vedeți dumneavoastră implicare preotilor în campania de vaccinare, pebntru a-i convinge pe oameni să se vaccineze?

E un copy paste după obiectivele generale ale gândirii eurpene. Eu cred că este firesc să faci apel la preoți în anumite situatii, pentru astfel de lucruri. Personal nu mai discut de mult acest subiect pentru că m-am trezit înjurat de antivacciniști ca sunt vaccinist și de vaccinițti că sunt antivaccinist.

Trăim într-o Românie pusă cap în cap. Cred că avem nevoie unii de alții și asta înseamnă că o parte dintre aci oameni pot ajuta pe ceilalți să urmeze calea, că până la urmă eu am spus-o și o repet de fiecare dată. Cred că preotul trebuie să fie în sprijinul comunității, să îi ajute pe ceilalți să înțeleagă, să vadă lucrurile li atunci când creștinul are pentru a menține sănătatea.

Reamintim că într-un podcast reaclizat de Mihai Morar, părintele Necula a dezvăluit că deşi mama sa şi-a dorit să facă Dreptul sau ASE-ul, visul său a fost să devină preot.

„Mama și-a dorit foarte mult să fac Dreptul sau ASE-ul. Au crezut că o să fac Medicină pentru că am terminat Chimie-Fizică, o clasă de (…) îndrăznesc să spun, am niște colegi de liceu geniali, foarte mulți dintre ei sunt medici adevărați și îi iubesc ca pe ochii din cap.

Îi pomenesc cu atâta drag pentru că sunt parte integrantă a nădejdii mele în medicina românească. Eu când aud că se înjură medicii, simt că sunt înjurați colegii mei, de asta sar așa și sunt ca o fiară câteodată. E nedrept, știu cât au muncit colegii mei. Între timp am constatat că eu vreau să fac ASE-ul ca să fiu Jurnalism. A fost visul vieții mele să pot scrie la un ziar. (…)

Când am intrat în armată în 1989, mi-au sărit din cap toate fumurile. În câteva luni de armată eram fresh ca un copil mic. Eu care nu înjurasem niciodată, într-o lună am recuperat toată pierderea de 18 ani. Dar am învățat atunci mai mult ca oricând că, dacă ai un vis, trebuie să-l urmărești. Visul meu era preoția”, a spus părintele Necula, potrivit oradesibiu.ro.

Citeşte şi Spot pro-vaccinare cu fețe bisericești. Vor apărea părintele Francisc Doboș și preotul Constantin Necula