EXCLUSIV | IPS Teodosie nu vrea centru de vaccinare în Catedrala Naţională. „Nu este biserica anexa instituţiilor sanitare”

Arhiepiscopul Tomisului a declarat, marţi, în direct la România TV, că nu este de acord să fie înfiinţat un centru de vaccinare în Catedrala Mântuirii Neamului, după cum a propus deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu.

11 mai 2021, 21:57
EXCLUSIV | IPS Teodosie nu vrea centru de vaccinare în Catedrala Naţională. „Nu este biserica anexa instituţiilor sanitare”

IPS Teodosie a comentat în cadrul emisiunii „Punctul Culminant” prezentată de Victor Ciutacu despre propunerea de a fi creat un centru de vaccinare în Catedrala Naţională.

„Nu este biserica anexa instituţiilor sanitare. Să nu amestecăm lucrurile. În Biserică se sfinţesc cele sfinte. Sunt destule clădiri. Nu se cuvine în Catedrala Naţională să facem vaccinarea.

Cred că dumnealor (cei de la USR PLUS, n.red) nu fac diferenţa între biserică şi celelate clădiri de utilitate publică laice. Dânşii pun biserica pe aceeaşi poziţie cu celelalte”, a declarat IPS Teodosie, la România TV.

Întrebat de ce nu ar fi de acord cu această ideea cât timp bisericile au fost transformate în spitale în timpul războiului, Arhiepiscopul Tomisului a dat de înţeles că „alta e în timp de pace”.

„Una este în timp de război şi alta e în timp de pace. În timp de război, bisericile au fost adăposturi, au ajutat pe mulţi oameni care au avut nevoie. Preoţii au sărit în ajutor. Cronicile ne spun asta”, a spus IPS Teodosie.

IPS Teodosie nu crede că Patriarhul Daniel ar trebui să se vaccineze ca să dea un exemplu. „”Vaccinarea este liberă”

De asemenea, Arhiepiscopul Tomisului a spus că nu înţelege de ce sunt exercitate presiuni asupra Patriarhului Daniel pentru a se vaccina anti-COVID, în aşa fel încât să dea un exemplu.

„Nu trebuie să vină Prefericitul să dea exemplul de vaccinare. Vaccinare este liberă. Nu trebuie făcută dediferențiere între vaccinaţi şi nevaccinaţi.

Dânsul hotăreşte. Este suveran. E mai marele nostru”, a spus IPS Teodosie.

Deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu şi purtătorul de cuvânt al Patriarhiei au avut luni un schimb de replici legat de propunerea de a fi creat un centru de vaccinare la Catedrala Mântuirii Neamului.

„Trebuie să încurajăm vaccinarea și, cu siguranță, biserica este un loc unde ne rugăm și pentru suflet și pentru trup. Ce poate fi mai frumos decât să vedem, că în atâtea alte situații, că Biserica este un partener foarte bun al statului.

Trebuie să înțelegem că acest mesaj care s-ar da ar fi un mesaj foarte puternic pentru populația mai în vârstă, pentru cei care au probleme grave de sănătate, pe care trebuie să îi protejăm”, a declarat Emanuel Ungureanu la Antena3.

Citeşte şi: Scandal între USR PLUS şi Biserică privind înfiinţarea unui centru de vaccinare în Catedrala Neamului