EXCLUSIV Lia Olguţa Vasilescu: „Se impune o intrare la guvernare a PSD”

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a anunţat, luni seară, în şedinţa Biroului Executiv al PNL, că-şi va depune mandatul, existând vaianta în care el să fie desemnat din nou, dar cu alt mandat de negociere a susţinerii, care să includă şi PSD, afirmă surse liberale. Discuţiile cu AUR vor fi în continuare excluse.

01 nov. 2021, 20:49
EXCLUSIV Lia Olguţa Vasilescu: „Se impune o intrare la guvernare a PSD”

Vicepreședintele PSD Lia Olguţa Vasilescu a declarat luni seară, la România TV, că „se impune” intrarea PSD cu miniștri în Guvern. Afirmația vine în timp ce la sediul PNL Nicolae Ciucă și-a depus mandatul și liberalii votează să negocieze formarea unui nou Guvern în care să coopteze USR sau PSD.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a anunţat în Biroul Executiv al PNL că îşi depune mandatul

„Noua trebuia sa ni se dea mandatul (sa formam guvernul) inca din 2020. Dupa 2 ani de guvernare de dreapta a inteles si populatia ca daca mai stam asa nu reparam nimic. Inca 3 ani cu guvernare de dreapta poate sa vina orice partid e pe lumea asta ca nu va putea sa repare. Cred ca se impune o intrare la guvernare a PSD. Noi ne-am si oferit cu specialistii nostri”, a spus Lia Olguța Vasilescu.

Liderul PNL Timiş a declarat, luni, la Antena 3, că decizia conducerii PNL din seara aceasta este flexibilizarea mandatului premierului desemnat în a discuta cu celelalte partide şi a asigura o majoritate stabilă în Parlament. ”E clar că nu vom mai merge cu Guvern minoritar”, a spus Nica.

Conducerea PSD a decis: Parlamentarii social-democraţi nu vor vota Guvernul Ciucă

Alina Nica a afirmat că încă se discută în şedinţa conducerii PNL variantele care vor fi luate în calcul. ”Încă discutăm, PNL doreşte să asigure stabilitatea ţării şi decizia pe care o vom lua în direcţia asta va fi, să nu mai mergem pe incertitudini şi chestiuni la limită, ci lucruri care să asigure o majoritate confortabilă în Parlament”, a spus el. Nica a arătat că premierul desemnat, Nicolae Ciucă, încă nu şi-a depus mandatul. ”Încă se dezbate şi la final va fi un vot”, a mai arătat el. Liderul PNL Timiş a afirmat: ”Cel mai important lucru pe care îl vom decide este flexibilizarea mandatului în a discuta cu celelalte partide şi a asigura o majoritate stabilă în Parlament. E clar că nu vom mai merge cu Guvern minoritar. Încă nu s-a discutat concret, mâine vom avea o şedinţă BPN, forul care este peste BExN. Vrem să îi dăm mai multe pârghii şi mai multe flexibilitate”, a spus Nica. Surse liberale au precizat pentru Romania TV că premierul desemnat Nicolae Ciucă îşi va depune mandatul, în condiţiile în care nu a reuşit să strângă o majoritate care să voteze Executivul propus de el.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a anunţat, luni seară, în şedinţa Biroului Executiv al PNL, că-şi va depune mandatul.

Liberalii se vor reuni, într-o nouă şedinţă, în cursul zilei de marţi.