EXCLUSIV Lucian Bode trimite corpul de control la IJJ şi IPJ Timiş, după descinderea ilegală orchestrată de o consilieră USR la un hotel din Timişoara

Victor Ciutacu a afirmat miercuri că are informaţii conform cărora Lucian Bode, ministrul de Interne, va trimite corpul de control la Inspectoratul Judeţean de Jandarmerie şi la Inspectoratul de Poliţie Judeţean din Timiş.

24 mart. 2021, 18:46
EXCLUSIV Lucian Bode trimite corpul de control la IJJ şi IPJ Timiş, după descinderea ilegală orchestrată de o consilieră USR la un hotel din Timişoara

Lucian Bode va trimite corpul de control pentru a investiga descinderea pusă la cale de consiliera USR Ana Munteanu, care a mers la un hotel, însoţită de jandarmi, pentru a demonstra că restaurantul este deschis. Ce a omis consiliera USR este faptul că restaurantul hotelului chiar putea fi deschis, legal, şi chiar era, dar doar pentru persoanele cazate acolo.

Ana Munteanu, consiliera care a mers cu jandarmii peste patroni, a anunțat că flagrantul cu falși clienți a fost comandat de prefectul de Timiș, Zoltan Nemeth.

Ana Munteanu, consilieră locală a USR PLUS Timișoara, a observat că unele restaurante timișorene încă primesc clienți în interior, cu toate că Timișoara este în carantină. Când a observat că este și cazul Hotel Del Corso, consiliera locală s-a deplasat la fața locului, împreună cu un jandarm, transmițând și live fapta. Știind de o rezervare făcută încă de o zi înainte, aceasta a preîntâmpinat scuzele reprezentanților hotelului că toți cei prezenți sunt cazați aici.

Consiliera a recunoscut că persoanele care au făcut rezervarea erau „sub acoperire”, a recunoscut că persoane pe care le cunoştea au făcut o rezervare tocmai pentru a demonstra că în restaurant nu se respectă legea. De altfel, Ana Munteanu a declarat că a intrat cu jandarmii în restaurant ca să se asigure că „figuranţii” nu sunt amendaţi.

Lucian Bode trimite corpul de control pentru a investiga acţiunea Jandarmeriei

Postarea Anei Munteanu a stârnit un val de critici pe Facebook, inclusiv din partea unor cunoscuţi şi susţinători ai consilierei USR.

Ce este interesant este că marți, 16 martie, în ședința Consiliului Local Timișoara, s-a luat aminte și de o adresă a Del Corso Family SRL, prin care cere aplicarea clauzei de forțe majore dintr-un contract de închiriere. Subiectul a creat discuții între consilieri, Radu Țoancă, PSD, făcând lobby în favoarea antreprenorului, vorbind despre investițiile sale din altă locație din Piața 700. Până la urmă, pentru că nu era atașat la dosar și documentul Camerei de Comerț prin care se constată forța majoră, s-a trecut peste subiect.

Și Ana Munteanu s-a implicat în discuții atunci, menționând că unii antreprenori au știut să se reprofileze și să treacă la livrări la domiciliu.  În postarea „live”-ului său de sâmbătă, aceasta scrie

„Știați că există restaurante care preiau ilegal rezervări în această perioadă?

[later edit] Jandarmii au ramas la fata locului sa aplice sancțiuni. Angajații încercau să-i convingă că totul e legal, că toți clienții sunt de fapt cazați la hotel. Ce nu știu ei e că noi știam că rezervarea a fost făcută încă de ieri, pentru patru persoane… toți timișoreni 100%.”, scria Ana Munteanu pe Facebook.

Citeşte şi: Ludovic Orban spune că Vlad Voiculescu petrece prea mult timp pe reţelele sociale: „Ministrul Sănătăţii trebuie să fie foarte ocupat. Eu nu-mi permit să urmăresc comentarii şi aşa trebuie să fie orice om într-o funcţie publică”