Ludovic Orban spune că Vlad Voiculescu petrece prea mult timp pe reţelele sociale: „Ministrul Sănătăţii trebuie să fie foarte ocupat. Eu nu-mi permit să urmăresc comentarii şi aşa trebuie să fie orice om într-o funcţie publică”

Liderii PNL Ludovic Orban şi Florin Roman au criticat miercuri faptul că ministrul Sănătății își petrece prea mult timp pe Facebook, unde susține în continuare că se raportează greșit rata de infectare cu Covid.

24 mart. 2021, 17:50
Ludovic Orban spune că Vlad Voiculescu petrece prea mult timp pe reţelele sociale: „Ministrul Sănătăţii trebuie să fie foarte ocupat. Eu nu-mi permit să urmăresc comentarii şi aşa trebuie să fie orice om într-o funcţie publică”

Ludovic Orban a declarat în Parlament că el este foarte ocupat şi nu are timp să urmărească comentariile de pe Facebook, după ce Vlad Voiculescu a postat un comentariu pe pagina de Facebook a Violetei Alexandru, care scrisese că declarațiile lui provoacă îngrijorarea populației.

„La ce tensiune e în București de câteva zile de când a crescut numărul cazurilor de Covid, contează mult câtă credibilitate are persoana care face declarații și, binențeles, ce declară. Oricum, în București se declară multe. Recunosc că selectez deja, ascult oamenii în care am încredere pentru că mă uit la experiența lor. Afirmații oficiale/politice gen – nu am încredere în cifre/cifrele sunt altele, s-ar putea să evolueze lucrurile așa sau invers (fără să se indice argumentele), eu o să fac cum vreau ca să arăt că pot – nu doar că nu ajută, dar sporesc îngrijorarea. Un oraș atât de îngrijorat este un oraș căruia îi scade randamentul.

Spun asta pentru că răspund zilnic la telefon/mesaje, mai ales oamenilor fără funcții, oameni care nu au de ce să se ferească, ei îmi spun exact ceea ce simt. Sincer, este cel mai mare câștig al meu de când am decis să mă implic în viața politică.”, a scris Violeta Alexandru, marţi seară, pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Sănătăţii, simţind că postarea se referă la el, a comentat când ora era deja trecută de miezul nopţii.

„Draga Violeta, avem nevoie sa construim incredere si vom reusi doar daca spunem mereu adevarul. Felul “inovativ” in care a fost calculata incidenta inainte de alegeri mi-a ridicat cateva semne de intrebare:
1) din calcul au fost eliminate cifrele din focare – nicaieri in Europa nu s-a mai procedat asa;
2) din calculul incidentei la 14 zile au fost “pierdute” vreo doua zile.
Astea sunt “artificiile” de anul trecut pe care le-am descoperit cu surprindere si mai mult decat atat.
Pana sa vorbim despre cum comunicam, ceea ce comunicam ar trebui sa fie cat mai aproape de adevar. Conteaza, mai ales in situatii de genul asta. Altfel de furam singuri caciula mintindu-ne frumos.
Banuiesc ca nu stiai despre “inovatiile” de mai sus. Asta poate iti lamureste de ce am spus zilele trecute ca “cifrele sunt altele”.”, a scris Vlad Voiculescu.

Ludovic Orban: „Modalitatea de calcul al ratei de incidență a fost cunoscută pe toată perioada”

Întrebat despre acest nou scandal între un membru PNL şi unul al USR-PLUS, Ludovic Orban a spus că nu are timp să urmărească disputele pe Facebook şi a lasat să se înţeleagă că nici Voiculescu nu ar trebui să-şi petreacă atât de mult timp pe reţelele sociale.

„Ministrul Sănătății trebuie să conducă lupta împotriva pandemiei, să susțină procesul de vaccinare, să pregătească proiectele pentru PNRR, trebuie să urmărească avizarea tuturor proiectelor de achiziție care sunt solicitate de spitale și finanțate din fonduri europene, trebuie să fie foarte, foarte ocupat. Nu comentez un comentariu. Modalitatea de calcul al ratei de incidență a fost cunoscută pe toată perioada. Am avut cu sprijinul STS aplicația Coronaforms în care sunt toate datele și care nu pot fi modificate în niciun fel”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban, la Parlament, sugerând că îl sfătuiește pe Voiculescu să nu mai petreacă atât de mult timp pe Facebook, așa cum ar trebui să facă toți demnitarii.

„Eu n-am avut timp să citesc comentariile. (…) Eu sunt un om ocupat, sunt un om care am o activitate care nu-mi permit să urmăresc și așa trebuie să fie orice om care deține o funcție publică”, a completat Ludovic Orban.

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a declarat și el, la Antena 3, că Vlad Voiculescu ar trebui să fie demis din funcție, pentru a avea mai mult timp să se ocupe de prezența sa în social media.

„Cred ca e timpul ca prim ministrul să-l trimită pe Voiculescu sa vadă de rețelele sociale. Cred ca ar trebui să primească un ultimatum”, a spus Florin Roman.

Citeşte şi: Rareş Bogdan atacă dur CCR pentru declararea desfiinţării Institutului Revoluţiei neconstituţională: „Nu mă aşteptam la nimic bun, la câte lucruri mizerabile a făcut în ultimii trei ani”


Sfântul Andrei
Sfântul Andrei