EXCLUSIV | Ludovic Orban aruncă bomba: „Iohannis nu vrea să se pensioneze după 2024. Vrea să fie premier!”

Ludovic Orban, fostul preşedinte PNL, a dezvăluit, duminică, în direct la România TV, planul politic al lui Klaus Iohannis, pe care-l acuză că vrea să fie premier după 2024, la terminarea mandatului, cu sprijinul PSD.

19 dec. 2021, 22:27
EXCLUSIV | Ludovic Orban aruncă bomba: „Iohannis nu vrea să se pensioneze după 2024. Vrea să fie premier!”

Ludovic Orban a lansat acuzaţii grave la adresa preşedintelui Klaus Iohannis.

„Iohannis nu vrea să se pensioneze după 2024. Vrea să fie premier! Preşedinte PSD într-o alianţă cu PNL”, a declarat Ludovic Orban, fostul preşedinte PNL, în direct la România TV.

Întrebat dacă există o înţelegere în acest sens, Orban a spus că nu ar exista un acord „parafat”, însă „cel mai probabil ăsta este planul lui Iohannis”.

„Nu ştiu dacă este o înţelegere parafată, dar cel mai probabil ăsta este planul lui Iohannis, că altfel nu există niciun motiv să aduci PSD; să forţezi PNL să fie într-o alianţă contra naturii, o alianţă care practic pune nu numai PNL în contradicţie cu alegătorii care l-au votat, dar şi PSD cu alegătorii care l-au votat”, a mai precizat Ludovic Orban.

Ludovic Orban îl acuză pe Klaus Iohannis de trădare. „În momentul de faţă, PNL s-a transformat într-o anexă a PSD”

„Ruptura s-a produs din cauza schimbării radicale a lui Iohannis. Să ne aducem aminte că Iohannis a fost întotdeauna adeptul unei poziţii de luptă cu PSD şi a câştigat ambele mandate de preşedinte garantând celor care au votat cu el că va bate PSD, că se va lupta cu PSD, că va împiedica acapararea instituţiilor şi va împiedica România să devină prizoniera PSD pentru ca în mod inexplicabil să readucă PSD la putere, să transforme PNL într-o anexă a instituţiei prezidenţiale şi mai ales să transforme conducerea PNL în urma unui congres în care au fost călcate în picioare toate normele democratice, să construiască o conducere care azi face slugi la PSD.

Aşa ceva nu pot să accept. Fac politică de foarte mult timp. Am fost consecvent, am susţinut valorile liberale, de dreapta. Am fost parte la toate construcţiile politice anti FSN, FDSN, PDSR, PSD de-a lungul timpului.

Nu am putut să accept sub nicio formă ca ceea ce trebuia să reprezinte polul de dreapta, singura forţă politică care avea capacitatea să echilbreze scena politică în faţa unui PSD care totdeauna a fost puternic.

În momentul de faţă, PNL s-a transformat într-o anexă a PSD!”, a mai precizat Ludovic Orban.

Citeşte şi: EXCLUSIV Victor Ponta şterge pe jos cu Iohannis, după implicarea acestuia în scadalul Diana Şoşoacă – Lucia Goracci: „Mai bine se implica în problemele românilor care trăiesc în Italia, nu într-un scandal dintre două doamne care au vrut doar să-şi facă reclamă”

Orban spulberă PSD: „Au minţit cu bună ştiinţă cetăţenii români ştiind că nu pot să crească punctul de pensie”

România nu poate să meargă înainte sărind numai în piciorul stâng şi bazându-se numai pe un partid care este campionul promisiunilor electorale neonorate, un partid care întotdeauna a fost mai puţin preocupat de modernizare, de dezvoltare şi reformă.

A fost preocupat să-şi menţină un bazin electoral dependent, un bazin de oameni pe care i-a minţit sistematic.

PSD e autorul legii de creştere a punctului de pensie cu 40%. Să ne aducem aminte! Au bătut toba în 2020, în 2021 că ei cresc pensiile.

În campania electorală, au promis punctul de pensie în anul 2024 să ajungă la 2.400 de lei, iar pentru anul 2022 promisiunea scrisă dată către toţi cetăţenii români a fost că punctul de pensie va fi 2.010 lei.

Uitaţi-vă cât e punctul de pensie azi cu PSD la guvernare ca să vă daţi seama că au minţit cu bună ştiinţă cetăţenii români ştiind că nu pot să crească punctul de pensie.

Uitaţi-vă la motivarea făcută de ministrul Câciu, ministrul Finanţelor din partea PSD, cu privire la nerealismul creşterii punctului de pensie ca să vedeţi exact care e diferenţa între promisiunea electorală care a fost făcută către toţi părinţii şi bunicii noştri şi realitatea economică”, a mai spus fostul lider liberal.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Doru Viorel Ursu, dezvăluiri halucinante despre Revoluţia din 1989 şi executarea lui Ceauşescu. „Condamnarea era făcută de alţii. E o chestiune care ne pătează istoria”