EXCLUSIV | Ludovic Orban se implică în suspendarea lui Klaus Iohannis. „Voi participa la campania de referendum pentru a susţine demiterea preşedintelui”

Ludovic Orban, fostul lider PNL, a declarat, miercuri, în exclusivitate la România TV, că se va implica în suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis.

22 dec. 2021, 21:42
EXCLUSIV | Ludovic Orban se implică în suspendarea lui Klaus Iohannis. „Voi participa la campania de referendum pentru a susţine demiterea preşedintelui”

Ludovic Orban a subliniat că preşedintele Klaus Iohannis „a avut un comportament care a revoltat o majoritate copleşitoare din populaţia României”

„Se şi vede că Iohannis s-a prăbuşit în cota de încredere. Cred că mai are 13-14% cotă de încredere care e mai mult faţă de instituţia prezidenţială, nu faţă de persoana Klaus Iohannis”, a declarat Ludovic Orban, în direct la România TV.

Întrebat dacă se va ajunge la suspendarea lui Klaus Iohannis, fostul premier a afirmat că se va implica în acest demers şi a explicat care sunt paşii necesari.

„Dacă se va ajunge la suspendare, am spus că voi participa la campania de referendum pentru a susţine demiterea preşedintelui.

Problema e următoarea. Pentru a ajunge la referendum, e necesară suspendarea prealabilă în Parlament. Trebuie iniţiată de o treime dintre parlamentari. Nu există această treime în momentul de faţă. Trebuie votată de jumătate plus unul dintre parlamentari”, a explicat Orban.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Ludovic Orban se opune certificatului verde COVID-19. „E o prostie. Nu ajută la combaterea pandemiei”

Ludovic Orban: „Am ca obiectiv încheierea mandatului lui Iohannis înainte de termen”

„Eu am ca obiectiv încheierea mandatului lui Iohannis înainte de termen. Nu vreau să câştig capital electoral susţinând această campanie.

Sunt un om realist. Susţin acele demersuri care au şanse de a fi finalizate. Dacă te lansezi într-un demers în care ştii foarte clar că nu ai absolut nicio şansă, înseamnă că demersul respectiv nu l-ai evaluat corect şi o faci mai mult ca să câştigi simpatie de la cei care sunt revoltaţi împotriva comportamentului lui Iohannis.

Diferenţa între mine şi alţii care vorbesc despre demiterea lui Iohannis. În momentul în care lucrurile sunt coapte şi există posibilitatea reală de a putea atinge acest obiectiv, de a permite noi alegeri prezidenţiale”, a mai spus Ludovic Orban.

Citeşte şi: Partidul lui Ludovic Orban, Forţa Dreptei, a depus documentele de înregistrare la Tribunalul Bucureşti