EXCLUSIV Manevrele imobiliare ale lui Godei între parcelele lui Florentin Pandele

Vă prezentăm situația șocantă în care a ajuns o familie din Şurlari, Petrăchoaia, localitatea în care de altfel au copilărit atât Florentin Pandele cât și tatăl lui Stefan Godei. Oamenii s-au trezit în situația în care un teren care le aparținea prin moșternire și pentru care au plătit taxe ani la rând, a ajuns fără ca ei să știe în posesia unui fals proprietar. Descoperirea a fost făcută chiar în momentul în care Ștefan Godei a vrut să cumpere proprietatea. În plus, printr-o coincidență, acest teren este înconjurat de casele lui Florentin Pandele.

25 iul. 2023, 22:19
EXCLUSIV Manevrele imobiliare ale lui Godei între parcelele lui Florentin Pandele

În anul 2018, familia din Șurlari, Petrăchoaia s-a trezit la poartă cu Ștefan Godei și părinții acestuia. Godei venise cu propunerea de a le cumpăra casa, moștenire de familie și era deja pregătit și cu banii: o pungă de plastic în care avea suma de 20.000 de euro. Oamenii au acceptat oferta patronului de azile și i-au menționat faptul că vor să vândă atât casa, cât și terenul aferent. Și-au strâns mâna și chiar au încheiat o convenție bilaterală de vânzare.

„Istoria este foarte complicata, dar ca sa simplificam cat mai mult casa acestor oameni era dorita de familia Godei. Familia care detine de fapt aceasta casa a fost abordata de familia godei cu stefan godei impreuna, deci cu domnul tortionar. S-au prezentat la usa lor in 2018 cu un sac de bani, 20 mii euro, incercand sa ii convinga sa vanda casa. Ei au zis ca vor sa vanda si terenul pentru ca na, se vede ca este un teren destul de mare. Am inteles ca are 1200 mp”, spune Iosefina Pascal.

Numai că familia din Petrăchoaia a avut parte de o adevărată surpriză, la scurt timp după ce a început formalitățile de vânzare către părinții lui Godei: notarul i-a anunțat pe moștenitorii de drept ai proprietății că nu își pot vinde terenul, pentru că acesta figurează pe numele altei persoane. Au cerut explicații și au aflat că terenul le-a fost atribuit în instanță, prin acte false și un proces de care nu știau deci nu s-au prezentat la termene, unui fals proprietar. Așadar, ani la rând oamenii au plătit taxe pe terenul care le-a revenit prin moștenire, însă care în fapt nu le mai aparținea.

EXCLUSIV Azilele groazei, o afacere cu giruri din Guvern. Gabriela Firea, inițiatoarea unei HG care a mărit substanţial încasările centrelor de îngrijire
„Cand s-au dus la notar sa incheie conventia bilaterala s-au trezit cu o inspaimantare, cum zice raluca turcan, au aflat ca nu e terenul lor. Desi au platit ani de zile rolul fiscal, pe rolul lor fiscal aparea si casa si terenul. Deci au locuit aici, mostenire de familie de la parinti. Din 1800 si ceva am inteles de la familie, avem si acte doveditoare in acest sens”, mai spune Iosefina Pascal.

Păgubiții au făcut săpături și au început să ceară exlicații instituțiilor abilitate, iar rând pe rând vinovații au recunoscut legal faptul că au comis o eroare în acte. Este vorba de primarul de la vremea respectivă, Prunescu Gheorghe și de inginerul care s-a ocupat de întocmirea cadastrului, Sorin Negru.

FIICA FALS PROPRIETAR TEREN

-Primăria a făcut încurcături.

-Ei în loc să își ia locul lor, s-a trezit în altă parte. Dar cine e de vină?

Ulterior, în anul 2021, proprietarii de drept au reușit să își recâștige terenul în instanță. Nu se pot folosi însă de el pentru că se judecă în continuare cu Primăria Petrăchoaia. Totul după ce autoritățile eu refuzat să pună în aplicare decizia magistraților. Între timp aceștia au rupt și întelegerea încheiată cu familia Godei, după ce au aflat că Ștefan Godei știa încă de la bun început că titlul de proprietate asupra terenului este unul problematic și tocmai de aceea insista doar pe cumpărarea casei, nu și a terenului.

De ce era atât de vânată proprietatea respectivă de familia Godei? Poate pentru că la stânga și la dreapta vecin este chiar Florentin Pandele. El deține chiar lângă terenul familiei păgubite și casa pe care voia să o cumpere Godei o vilă cochetă, drept reședință de vacanță, dar și o casă moștenită de la o mătusă.

Camera ascunsă. Infirmiera care a muncit la negru în azilul groazei: „Când am văzut că una din bolnavele alea lua pâinea din tomberon… mi-a venit rău!”
De altfel, la doar câteva case distanță locuiesc unchii și bunicii lui Ștefan Godei. Pentru că atât familia Godei, cât și familia Pandele s-au născut în Petrăchoaia și tot acolo au și copilărit împreună.

În timp ce Godei încă își vizitează rudele în Șurlari, Florentin Pandele și-a lăsat casele în grija angajaților de la Primăria Voluntari, care se ocupă de curățenie. Primarul obișnuia nu de mult să iși petreacă acolo vacantele, alături de Gabriela Firea.

Ce spun vecinii: 
-El a mai venit pe aici, în vacanțe? Venea cu Doamna Firea, cu copiii?
-Da! Venea, stătea 5-10 minute și pleca.
-Era nelocuită de atâția ani, renovată?
-Da!
-Și cealaltă de peste drum e a mătușii?
-Da, tot la fel

Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu casa și terenul familei păgubite. Pentru că în timp ce moștenitorii de drept se luptă cu actele în mână să reintre în posesia terenului, falsul proprietar, cunoscut al lui Florin Pandele, susține că a câștigat terenul în instanță. Il contrazice însă hotărârea magistraților.

 

FIICĂ FALS PROPRIETAR TEREN,

-A fost un proces. Și defapt i-a dat lui tata câștig de cauză!
-Cu terenul…
-Cu terenul ăsta!
-Și casa e a lor și terenul al dumneavoastră.
-Nu știu foarte bine, decât știu că a fost o încurcătură de la Primărie. 2:41

-Dar pe domnul Pandele îl cunoaște?
-Tata?
-Da!
-Da
-Îl știe de acolo din sat…
-Îți dai seama că au copilărit împreună

-Deci se cunoaște cu domnul Pandele.
-Da!

Declaratii proprietari falsi teren Petrachioaia

-Dumneavoastră aveați practic teren în altă parte.
-Da! S-a făcut încurcătură la Primărie, s-au dat în judecată și noi mi se pare că am câștiga. 06:36

-Dumneavoastră practic nu ați vândut terenul. Aveți terenul și doamna casa peste terenul dumneavoastră.
-Da, Da!
-Și cum vă descurcați în situația asta?
-Păi trebuie să ne înțelegem.

Florentin Pandele, primarul din Voluntari și soțul Gabrielei Firea, a declarat joi pentru G4Media că nu îl cunoaște pe Ștefan Godei, patronul azilelor groazei și fost angajat la cabinetul senatorial al lui Firea. Pandele a spus însă că bunicul său i-a cununat pe bunicii lui Godei, cele două familii fiind originare din același sat – Surlari (Ilfov).

”Eu sunt născut în satul Surlari și am aflat de la familie că tatal tatălui meu i-a cununat pe bunicii lui Ștefan Godei”, a declarat Pandele.

El a dezmințit informația potrivit căreia Godei ar fi nepotul primei sale soții, Adela Constantin. Pandele a spus că nu știe nimic despre legăturile lui Godei cu Gabriela Firea, care l-a angajat la cabinetul său de senator.