EXCLUSIV. Marcel Ciolacu anunță că zilele lui Florin Cîțu sunt numărate: Începe să se strângă lațul!

Liderul PSD spune că moțiunea de cenzură împotriva lui Florin Cîțu are șanse să treacă, după evenimentele de la moțiunea simplă care l-a vizat pe Cristian Ghinea.

15 iun. 2021, 20:32
EXCLUSIV. Marcel Ciolacu anunță că zilele lui Florin Cîțu sunt numărate: Începe să se strângă lațul!

Marcel Ciolacu  avertizează că ”începe să se strângă lațul” și spune că PSD ar putea prelua puterea, dar există și varianta alegerilor anticipate.

”Știți cum spun românii: începe să se strângă lațul! Am discutat cu alți parlamentari care nu sunt din PSD pentru a vota această moțiune. Am avut întâlniri cu partenerii sociali, așteptăm modificările pe care le doresc. Încercăm să creionăm o viață politică cu rădăcini în societatea românească. Trebuie să avem credibilitate și încredere.

EXCLUSIV Marcel Ciolacu: „Guvernul Cîţu a împrumutat 34 de miliarde de euro. Un copil născut acum, se naşte cu 2.000 de euro datorie”
Moțiunea trebuie explicată foarte clar. Nu este un simplu vot. După această moțiune simplă au crescut șansele și încrederea politicienilor care nu sunt din arcul guvernamental că poate să treacă moțiunea după numai 7 luni de la alegeri.

Există posibilitatea unui guvern minoritar, există posibilitatea alegerilor anticipate.”, a declarat Marcel Ciolacu în exclusivitate la România TV.

PSD va depune săptămâna viitoare moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu

Marcel Ciolacu a anunţat că PSD va depune, săptămâna viitoare, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, iar aceasta va fi votată în sesiunea parlamentară actuală. Liderul social-democraţilor a adăugat că vor fi duse negocieri cu toate partidele politice dispuse să voteze moţiunea, inclusiv cu parlamentari PNL. Titlul moţiunii este „România EŞUATĂ. Recordul ”fantastic” al Guvernului Cîţu”.

Romania Esuata. Recordul fantastic al Guvernului Citu

„Măcelul de la PNL s-a terminat? Bun. Ne ocupăm de lucrurile serioase. Astăzi am finalizat textul moţiunii de cenzură la adresa celei mai dezastruoase guvernări din ultimii 30 de ani. E textul cu care vom pleca să negociem cu alţi parlamentari decât cei ai PSD şi textul pe care îl vom prezenta partenerilor sociali. Titlul moţiunii este – România eşuată, recordul fantastic al Guvernului Cîţu! În guvernarea de dreapta România trăieşte de o zi pe alta din împrumuturi de zeci de miliarde euro la dobânzi mari, cele mai mari din UE. Preţurile s-au dublat, alimentele de bază au devenit un lux, iar benzina a ajuns la 6 lei pe litru. Fermierii nu şi-au primit subvenţiile. NU se dau bani nici la stat, nici la privat. Acestea nu sunt lucruri fantastice, aşa cum spune Guvernul Cîţu. Guvernul trebuie să plece pentru că vrea să transforme pensia în ajutor de înmormântare. Singurul scop real în PNRR a fost să încerce să dospească miliarde euro pentru firmele de consultanţă sau firmele de casă ale USR şi PNL. Guvernul trebuie să plece pentru că a ratat total campania de vaccinare. Ne aflăm pe locul 25 din 27 de ţări europene, la persoane vaccinate cu prima doză. Acestea sunt motivele pentru care Guvernul Cîţu trebuie să plece. Imediat după conferinţa de presă voi avea o întâlnire cu reprezentanţii sindcatelor, iar în următoarele zile cu cei a patronatelor, IMM-urile, pentru ca moţiunea de cenzură să aibă o susţinere cât mai largă în societate. Considerăm că România nu poate fi un stat eşuat”, a afirmat Marcel Ciolacu, luni la finalul BPN al PSD.

Marcel Ciolacu: PNL şi USR-PLUS au fraudat grosolan votul la moţiunea simplă pentru a-l salva pe ministrul zero Ghinea!
Întrebat dacă PSD va negocia şi cu parlamentari de la PNL, Ciolacu a răspuns: „Eu sper că la sfârşitul acestei sesiuni să scăpăm de acest Guvern. Vom duce negocieri cu toţi cei dispuşi să voteze moţiunea de cenzură, de la toate formaţiunile politice. De aceea am finalizat textul moţiunii. O depunem săptămâna viitoare. Această moţiune va fi votată în această sesiune. Îi anunţ pe parlamentarii PSD că, dacă trece moţiunea, va urma o sesiune extraordinară pentru numirea unui alt Guvern. E normal ca partidul care a câştigat alegerile să vină cu propunerea de prim-ministru. În acest moment e o decizie în PSD, domnul Alexandru Rafila este propunerea de premier. Poate fi şi un guvern minoritar. Am exclus colaboarea cu PNL. Cred că dacă va trece moţiunea, preşedintele României va intra totuşi în spiritul Constituţiei”.