EXCLUSIV Marcel Ciolacu dă asigurări că va prelua mandatul de premier: „Lucrurile vor fi mai uşoare şi mai normale decât ne închipuim”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, dă asigurări că rotativa guvernamentală va avea loc, aşa cum a fost stabilit prin acordul PSD-PNL, în luna mai. Liderul PSD are convingerea că preşedintele Iohannis nu se va opune ca PSD să preia mandatul de premier.

06 mart. 2023, 22:11
EXCLUSIV Marcel Ciolacu dă asigurări că va prelua mandatul de premier: „Lucrurile vor fi mai uşoare şi mai normale decât ne închipuim”

Se face cu certitudine. Atat eu cat si domnul premier suntem oameni de onoare si am inteles momentul complicat prin care a trecut Romania, pentru ca orice s-ar spune, haide sa fim corecti, a fost complicat pentru intreaga Europa, dar am reusit sa depasim onorabil aceste crize suprapuse.

Sunt inca multe de facut, dar s-au si luat masuri corecte, poate unele un pic intarziate. Poate trebuia mai repede reglementarea pretului la energie, poate nu aveam nici inflatia de 16%, dar bine ca nu am ajuns la 30%.

Noi suntem intr-o coalitie care a adus stabilitate in Romania. In ultimul an au venit in Romania investitii de 11 miliarde de euro, un record. Daca ne uitam ce a insemnat acea perioada de doi ani de guvernare de dreapta, PNL cu USR, si la ce coerenta e acum.

Categoric exista o decizie in PSD ca eu sa fiu desemnat premier. Nu cred ca domnul presedinte nu a stiut de acest acord politic. Constitutional, presedintele desemneaza premierul la propunerea unei majoritati. Majoritatea exista si este exclus sa am temeri ca domnul Ciuca nu-si va prezenta demisia.

Sunt total de acord ca nu trebuie facuta rotatia pe 25 mai. Suntem politicieni, domnul premier isi va prezenta demisia la momentul potrivit. Avem pasii si avem deja totul stabilit„, a spus liderul PSD în emisiunea lui Victor Ciutacu.

Liderul PSD crede cu tărie că preşedintele Iohannis este suficient de responsabil pentru a nu se opune ca PSD-ul să preia mandatul de premier.

Eu va spun ca lucrurile vor fi mai normale si mai simple decat ne imaginam acum. Important e sa avem programul de guvernare finalizat. Se pleaca ca baza de la cel actual, dar vom vrea sa venim cu lucruri noi, mai exista si alte prioritati decat erau acum un an si jumatate. Vom iesi in fata presei si vom spune programul de guvernare si componenta Guvernului.

Presedintele a spus ca cel mai important pentru Romania acum este stabilitatea. Domnul Iohannis a numit pana acum 9 premieri, deci cred ca a venit timpul ca, dupa 30 de ani, sa arate si oamenii politici ca suntem responsabili si ne tinem de ce am convenit politic„, a mai spus Marcel Ciolacu la România TV.