EXCLUSIV Marcel Ciolacu: „Dacă domnul Ciucă va deveni preşedintele PNL, postul de prim-ministru în 2023 va reveni la PSD”

Marcel Ciolacu a anunţat că dacă Nicolae Ciucă va deveni preşedintele PNL, în luna mai a anului 2023 postul de prim-ministru va reveni partidului social-democrat.

06 apr. 2022, 22:00
EXCLUSIV Marcel Ciolacu: „Dacă domnul Ciucă va deveni preşedintele PNL, postul de prim-ministru în 2023 va reveni la PSD”

Marcel Ciolacu a anunţat că dacă Nicolae Ciucă va deveni preşedintele PNL, postul de prim-ministru în 2023 va reveni la PSD. Liderul social-democraţilor a făcut dezvăluiri incendiare la România Tv.

Marcel Ciolacu: Dacă domnul Ciucă va deveni preşedintele PNL, postul de prim-ministru în 2023 va reveni la PSD

„In acest moment, cu certitudine, daca domnul Ciuca va deveni preşedintele PNL, postul de prim-ministru in luna mai 2023 va reveni partidului social-demoncrat. Este si normal să fie asa. Acum nu mai exista nicio crăpatură ca acest lucru nu se va mai face.

În acest moment există decizia partidului ca eu să fiu premierul la rotativa”, a declarat liderul PSD la România Tv.

Citeşte şi Kelemen Hunor, după demisia lui Cîţu de la şefia PNL: „Sper ca această coaliţie să reziste până în 2024. Nu avem alternativă şi nici nu ar trebui să căutăm”

Premierul Nicolae Ciucă își depune miercuri moțiunea pentru a candida la sefia PNL. Acesta a primit o derogare specială pentru că nu are vechimea statutară de cinci ani pentru a candida. Astfel de derogări au primit în trecut Florin Cîțu și Klaus Iohannis.

Nicolae Ciucă s-a înscris în PNL în octombrie 2020. Sâmbăta trecută, Florin Cîţu şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte al PNL. Prim-vicepreşedintele Gheorghe Flutur a devenit preşedinte interimar.

Reamintim că mandatul de premier al lui Nicolae Ciucă  va fi până pe 25 mai 2023, nu până pe 1 iulie 2023, cum era prevăzut iniţial. Următorul premier ar urma să aibă mandat până la alegerile generale din 2024, adică în luna decembrie.

Conform acordului convenit de membri coaliţiei de guvernare, la schimbarea premierului se vor înlocui şi următorii reprezentanţi în guvern: vicepremierul din partea PSD va fi înlocuit de vicepremierul din partea PNL; ministrul Transporturilor din partea PSD va fi înlocuit cu nominalizarea pentru acest portofoliu din partea PNL, iar PSD va prelua Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene; ministrul Finanţelor publice din partea PSD va fi înlocuit de titularul pentru acest portofoliu din partea PNL, iar PSD va prelua conducerea Ministerului Justiţiei; coordonatorul Secretariatului General al Guvernului din partea PSD va fi înlocuit de reprezentantul PNL, iar PSD va prelua coordonarea Cancelariei Prim-ministrului.

Surpriza pregătită de PSD pentru alegerile din 2024. Dezvăluirea făcută de Marcel Ciolacu

Ciolacu a mai dezvăluit în exclusivitate la emisiunea lui Victor Ciutacu faptul că PSD pregăteşte o surpriză de proporţii la alegerile prezidentiale din 2024. Liderul social-democraţilor a declarat că la competiția internă pentru desemnarea candidatului pentru funcția supremă în România va participa și o personalitate care nu are carnet de membru de partid.

„Am anunţat în interiorul PSD că s-a terminat cutuma ca presedintele partidului sa fie si candidatul pentru functia de preşedinte al ţării. Vor fi alegeri interne în fiecare judet şi fiecare primar, viceprimar se va exprima prin vot în privinta candidatului PSD pentru funcţia de preşedinte al României.

Vom introduce și o personalitate din afara partidului pentru a participa la cursa internă pentru desemnarea candidatului PSD la prezidențiale. De 20 de ani PSD nu a câștigat această funcție, înseamnă că ceva nu a funcționat. Unul dintre lucruri a fost că președintele partidului a fost, automat, și candidatul la prezidențiale. Eu nu am aceste gânduri, în momentul de față.”, a mai declarat Ciolacu la emisiunea lui Victor Ciutacu.

Citeşte şi Mai mulţi bani pentru programul „Anghel Saligny”. Guvernul sprijină comunităţile care au nevoie de investiţii