Kelemen Hunor, după demisia lui Cîţu de la şefia PNL: „Sper ca această coaliţie să reziste până în 2024. Nu avem alternativă şi nici nu ar trebui să căutăm”

Vicepremierul Kelemen Hunor, preşedinte al UDMR, a declarat, marţi, în emisiunea Talk News de la Profit TV, despre demisia lui Florin Cîţu de la şefia PNL, că a simţit că există o nemulţumire şi discuţii în PNL. Potrivit lui Kelemen Hunor, în România, dacă premierul nu e şi preşedintele partidului, apar astfel de tensiuni, şi preşedintele pierde partidul.

05 apr. 2022, 22:26
Kelemen Hunor, după demisia lui Cîţu de la şefia PNL: „Sper ca această coaliţie să reziste până în 2024. Nu avem alternativă şi nici nu ar trebui să căutăm”

Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat marţi că speră că această coaliţie va fi o excepţie faţă de ceea ce s-a întâmplat în trecut, şi va merge până în 2024, fiind posibil în acest caz să reprezinte o soluţie şi pe termen mai lung.

”Trebuie să facem o analiză plecând din trecut, şi de fiecare dată trecutul e important nu poţi scăpa de trecut şi de obiceiuri, cultura în care trăim, dar eu sper că această coaliţie va merge şi va fi o excepţie faţă de ceea ce s-a întâmplat în trecut, şi va merge până în 2024. Nu există alternativă la această coaliţie, în acest moment şi nici nu ar trebui să căutăm o alternativă. Este o coaliţie stabilă dar eu recunosc că atunci când ne vom apropia de alegerile anului 2024, o competiţie va exista. Nu suntem nemţi, în Germania o coaliţie a mers şi a funcţionat şi în perioada campanie electorală, au separat guvernarea de campania electorală şi a funcţionat. La noi lucrurile sunt puţin diferite, eu cred că va funcţiona şi dacă va funcţiona până în 2024 poate fi o formulă şi pe termen mai lung”, a afirmat Kelemen Hunor în emisiunea Talk News de la Profit TV.

Despre şansele unei guvernări PNL-PSD-UDMR până în 2028, preşedintele UDMR a spus că ”astăzi nu suntem în situaţia de a da şanse nici mari nici mici”.

”Important este să dăm rezultate, să dăm răspunsuri la problemele societăţii, pentru că acolo greşim, noi politicienii, când nu cunoaştem sau nu ne dăm seama care sunt problemele reale ale societăţii, ne închidem într-o bulă şi credem că realitatea este ce vedem noi din bul respectivă. Dacă deciziile noastre, răspunsurile noastre vor fi pe măsura aşteptării societăţii eu cred că această coaliţie va fi de succes, cu rezultate. Totul este să nu pierdem ţinta, ţinta este ce aşteptări are societatea” a mai spus el.

Citeşte şi: EXCLUSIV George Simion explodează la adresa celor care îl acuză că este plătit de Rusia: „Sunt pe dracu! Putin e un criminal, eu am spus-o înaintea lui Biden!”

Hunor a declarat despre premierul Ciucă, vicepremierul a arătat că este ”un om extrem de serios, care are o capacitate de muncă şi de concentrare enormă”.

„Eu am simţit că există o nemulţumire, discuţii în PNL, după 6 luni să schimbi preşedintele partidului nu e ceva uzual, dar nu vreau să comentez, e problema PNL cum gestionează partidul, cum gestionează conducerea partidului. Eu nu m-am gândit la schimbare, că nu e treaba mea dar asta este situaţia, este responsabilitatea colegilor din PNL, am înţeles că au congres pe 10 aprilie şi închid ceea ce au de închis şi trebuie să mergem mai departe”, a spus Keleme Hunor.

Întrebat dacă exista un blocaj în coaliţie, în ultima perioadă, vicepremierul a spus că ”nu se poate spune acest lucru”.

”Eu nu pot să spun acest lucru, nici nu e treaba mea şi nici nu pot să spun acest lucru. Un alt aspect este foarte clar, în România, dacă premierul nu este şi preşedintele partidului de guvernământ, apar astfel de tensiuni în interiorul partidului. Asta este concluzia noastră comună, când nu este premierul şi preşedintele partidului şi invers, atunci preşedintele partidului pierde partidul destul de repede”, a mai comentat preşedintele UDMR.

Despre relaţia cu premierul Nicolae Ciucă, Kelemen Hunor a spus că este o relaţie ”corectă, colegială, este ok”.

”Discutăm, când e nevoie, în fiecare zi dacă e nevoie, este o relaţie foarte ok, nu am ce să spun mai mult”, a spus el.

Citeşte şi: EXCLUSIV Marcel Ciolacu, despre noul pachet social anunţat de Guvern: „Vor exista vouchere pentru populaţie, dar şi măsuri economice în agricultură, sănătate, transporturi şi alte domenii strategice”