EXCLUSIV | Marcel Ciolacu, despre deciziile marii raționalizări: ”Eu nu pot să le cer românilor să facă economie, să stingă becuri”

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a fost, luni seară, invitatul lui Victor Ciutacu în emisiunea Punctul Culminant, pentru a discuta despre deciziile marii raționalizări a energiei electrice dar și despre planul ascuns al Guvernului prin care România ar putea fi obligată să reducă consumul de energie cu 15%.

12 sept. 2022, 22:04
EXCLUSIV | Marcel Ciolacu, despre deciziile marii raționalizări: ”Eu nu pot să le cer românilor să facă economie, să stingă becuri”

Marcel Ciolacu a afirmat că în ceea ce privește energia electrică, România consumă, în acest moment, atât cât produce și nu le poate ceară românilor să facă economie și să stingă becurile așa cum cere UE.

Citește și EXCLUSIV | Marcel Ciolacu a explicat de ce PSD a decis să-l susțină pe Virgil Popescu în funcția de ministru al Energiei / AUR și USR au cerut demiterea oficialului PNL

”În acest moment, la energie electrică, atât cât România produce, atât consumă. Oamenii nu ne-au trimis în aceste funcții, de demnitari ai statului, ca să aducem iarăși raționalizarea. Dacă cineva vrea să facă economie e o decizie personală, care ține de bugetul familiei. E o decizie corectă. Eu nu pot să le cer românilor să vină să facă economie, să stingă becuri. Există și alte state din UE care nu sunt la capacitatea României. Nu avem o independența energetică, dar nici eu nu am pus ultimele două guverne să închidem mine, să le vindem, o sarabanda de greșeli. Tot răul care se întâmplă în acest moment – fără să atac pe nimeni personal, coaliția, este de la o liberalizare a prețurilor din energie total haotică, fără niciun fundament. Un singur ‘beneficiu’ avem de la această liberalizare, s-au reinventat băieții deștepți din energie”, a spus Marcel Ciolacu, la România TV.

Toată inflația din Europa și nu numai are un numitor comun și anume prețul la energie, susține președintele PSD.

”Eu am spus și nu retrag, trebuia reglementat prețul pe o perioadă de 2 ani de zile. Avem o ordonanță care-i ajută pe cei vulnerabili, dar și mediul privat, se aplică la IMM-urii și la capitalul românesc, haideți să vedem efectele acestei ordonanțe”, a menționat Marcel Ciolacu.

Președintele PSD a subliniat faptul că România nu va rămâne fără energie electrică și că tot ceea ce s-a spus în acest sens sunt doar povești de adormit copiii.

”Poveștile că rămâne România fără energie sunt pentru adormit copiii. Nu va rămâne România fără energie. Eu nu pot să îi cer fiului meu așa ceva, mă uit la oameni, nu pot să merg pe stradă și să le cer oamenilor să le spun că ar fi bine să închidă becurile. E o aberație! Suntem aleși ca să găsim soluții”, a mai spus liderul PSD.

Citește și Victor Ponta: Dacă nu relansăm economia – oamenii vor avea o viaţă din ce în ce mai grea!