EXCLUSIV Marcel Ciolacu, despre demisia lui Alexandru Rafila: Nu am vorbit niciodată despre aşa ceva. Ce spune de întâlnirea miniştrilor PSD cu Iohannis

Marcel Ciolacu şi Alexandru Rafila au viziuni diferite despre obligativitatea certificatului Covid în România.

06 ian. 2022, 07:16
EXCLUSIV Marcel Ciolacu, despre demisia lui Alexandru Rafila: Nu am vorbit niciodată despre aşa ceva. Ce spune de întâlnirea miniştrilor PSD cu Iohannis

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, susţine că nu a discutat niciodată despre demisia ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Eu nu am avut nicio discuţie cu domnul Alexandru Rafila despre demisie, a dezvăluit Marcel Ciolacu, miercuri seara, la un post de televiziune.

EXCLUSIV | Marcel Ciolacu: „Miniştrii Sănătăţii ar putea răspunde penal. Am avut mortalitate de 82% la bolnavii de cancer. A fost o crimă”
Marcel Ciolacu  a respins zvonurile conform cărora este deranjat de creşterea în popularitate a ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila.

„Nu-i adevărat… Fac ce pot să comunice foarte bine, să depăşească acest impas de credibilitate între instituţiile statului şi cetăţeni”, a explicat Marcel Ciolacu, în exclusivitate la România Tv.

Liderul PSD a comentat şi faptul că achiziţia testelor pentru elevi a fost blocată de contestaţia unei firme. Ciolacu susţine că autorităţile erau obligate să ia măsuri de mai mult timp.

EXCLUSIV | Marcel Ciolacu anunţă că România va avea medicamente anti-COVID. „O să avem în jur de 600.000 de doze”
„Este inadmisibil aşa ceva, nu poţi să blochezi o ţară pentru interese meschine. Aceste licitaţii trebuiau pornite din timp, de când erai în valul 4”, a precizat şeful PSD.

Despre demisia lui Alexandru Rafila s-a vorbit în mediile politice în contextul în care certificatul verde nu a fost aprobat de membrii coaliţiei de guvernare.

Preşedintele Klaus Iohannis, întâlniri cu mai mulţi miniştri. Marcel Ciolacu: Am fost informat de această întâlnire 

Preşedintele Klaus Iohannis a avut deja întâlniri cu mai mulţi miniştri, aceştia fiind convocaţi la Cotroceni. Premierul Nicolae Ciucă a participat la fiecare dintre aceste discuţii, iar liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri seară, că a fost informat despre aceste întâlniri. Şeful PSD susţine că nu ştie exact ce s-a discutat, dar presupune că este vorba despre priorităţile fiecărui ministru. Ciolacu a precizat că nu-l interesează foarte exact ce s-a discutat, ci să existe ”un Guvern eficient”.

Marcel Ciolacu a fost întrebat, miercuri seară, la România TV, dacă a fost informat că mai mulţi miniştri PSD – Alexandru Rafila, Vasile Dîncu, Sorin Grindeanu – s-au întâlnit cu preşedintele Klaus Iohannis şi a precizat: ”Am fost informat de această întâlnire. Nu ştiu în termenii constituţionali…nu ştiu ce s-a discutat, fiindcă nu sunt eu cel îndreptăţit”.
Ciolacu a precizat că la discuţii a participat şi premierul Nicolae Ciucă: ”Pe miniştri presupun că i-a convocat primul ministru, pentru că el este şeful Guvernului. Miniştrii mi-au spus că o să aibă această întâlnire. Nu sunt curios deloc (ce s-a discutat  n.r.)”.

Liderul PSD a afirmat, însă, că-l interesează să existe un ”Guvern eficient”.  ”Cum realizăm acest lucru…mai avem de muncit la acest lucru. S-ar putea să fi fost o informare a fiecărui ministru despre priorităţile…să fie informat preşedintele”, a adăugat Ciolacu.