EXCLUSIV | Marcel Ciolacu: „Miniştrii Sănătăţii ar putea răspunde penal. Am avut mortalitate de 82% la bolnavii de cancer. A fost o crimă”

Preşedintele PSD a declarat, miercuri, în direct la România TV, "suntem după doi ani rataţi în zona de control al pandemiei", motiv pentru care vrea ca miniştrii Sănătăţii să fie traşi la răspundere pentru că "am avut mortalitate de 82% la bolnavii de cancer".

05 ian. 2022, 22:29
EXCLUSIV | Marcel Ciolacu: „Miniştrii Sănătăţii ar putea răspunde penal. Am avut mortalitate de 82% la bolnavii de cancer.  A fost o crimă”

Marcel Ciolacu a fost invitatul la emisiunea „Punctul Culminant” de la România TV, moderată de Victor Ciutacu. Preşedintele Camerei Deputaţilor susţine că „suntem după doi ani rataţi în zona de control al pandemiei”, timp în care a existat o comunicare „total greşită”.

„Am stat de vorbă şi cu ambasadorii ţărilor nordice. În primul rând, comunicarea în alte state a fost una foarte clară unde au spus şi ce e bine şi ce e rău la vaccin.

Noi am avut o comunicare total greşită. Eu văd că Alexandru Rafila încearcă să comunice absolut toată paleta, dar nici să pic în extreme, că îşi creşte păr între degetele de picioare dacă te-ai vaccina şi ai coadă”, a declarat Marcel Ciolacu, în direct la România TV.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Marcel Ciolacu anunţă că România va avea medicamente anti-COVID. „O să avem în jur de 600.000 de doze”

Preşedintele PSD a afirmat că susţine iniţiativa propusă de Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, privind testarea rapidă în masă.

„Faci testare în masă. Afli în testare rapidă. Când afli dacă ai COVID, te informezi care e situaţia. Intri în izolare.

Nu putem depăşi pandemia şi nici criza economică fără un efort comun şi exemple de la toate păturile sociale. Dacă vom încerca cu şmecherii (…), intrăm iarăşi… Cei care au omorât oameni cu bună ştiinţă trebuie să răspundă. Categoric!

Nu trebuie căutaţi alţi vinovaţi. Nu e o perioadă de alegeri. E o perioadă în care clasa politică trebuie să fie responsabilă”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Preşedintele PSD a mai precizat că aplicarea de amenzi în pandemie a fost, din punctul său de vedere, „cea mai mare prostie”.

„Aici a fost cea mai mare prostie. Şi cu amenzile! Întotdeauna ai găsit cetăţeanul vinovat. Înseamnă că tu nu ai explicat. Avem datoria ca oameni politici să dăm explicaţii”, a mai spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „Miniştrii Sănătăţii se pare că vor răspunde penal pentru faptele lor. Noi n-am mai avut un stat funcţional”

De asemenea, preşedintele PSD este de părere că miniştrii Sănătăţii care au luat decizii greşite în pandemie ar trebui traşi la răspundere, în condiţiile în care mortalitatea în rândul bolnavilor de cancer a crescut considerabil în ultimul an.

„Miniştrii Sănătăţii se pare că vor răspunde penal pentru faptele lor. Am avut mortalitate de 82% la bolnavii de cancer. Am sărit de la 28%. (…)A fost o crimă că bolnavii cronic nu au avut acces la actul medical. Despre ce vorbim?

Sperăm că vor răspunde. Vor răspunde toţi într-un stat funcţional.

Noi n-am mai avut un stat funcţional. Avem un Guvern funcţional şi să avem un stat funcţional în întreaga sa capacitate”, a conchis Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Victor Ciutacu, editorial în ProSport, despre Novak Djokovic: „Fraier și Djokovic, nu putea să-și cumpere și el o adeverință de vaccinare la chiuvetă?”