EXCLUSIV| Marcel Ciolacu, despre demisia lui Eduard Hellvig: ”Am primit această informație cu puțin timp înainte de conferința de presă”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat la emisiunea lui Victpr Ciutacu, de la România TV, că nu are detalii despre demisia lui Eduard Hellvig, din funcția de director al SRI. Premierul susține că a aflat informația ca orice alt român, din presă, și doar cu puțin timp înainte de conferința de presă oraganizată de fostul șef al SRI

04 iul. 2023, 22:14
EXCLUSIV| Marcel Ciolacu, despre demisia lui Eduard Hellvig: ”Am primit această informație cu puțin timp  înainte de conferința de presă”

Marcel Ciolacu a explicat foarte clar, la Româna TV, că nu a purtat o discuție cu președintele Klaus Iohannis, referitoare la demisia directorului Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig. El a precizat, de asemneea. că este firesc faptul ca adjunctul să ocupe funcția, atunci când apar astfel de situații, neprevăzute.

”Nu am avut o discuție cu președintele României. Serviciul Român de Informații nu înseamnă că nu este condus (n.r. după demisia lui Helvig). Nu este prima oară când se întâmplă acest lucru în România. Este conform legii, prim adjunctul preia comanda. Eu vă spun că nu am avut nicio informație și nu am avut o discuție cu absolut nimeni. Cel îndreptățit cu care să am o astfel de discuție presupun că este Președintele României, dar nu am avut o astfel de discuție”, a declarat Marcel Ciolacu.

Citește și  EXCLUSIV| Ciolacu îi dă o nouă lecție de modestie lui Iohannis, după ce a zburat în Germania cu o cursă de linie.”Cum mă uit eu în oglindă când îi dau domnișoarei de la SPP bagajul să mi-l care! Nu ne permitem o aeronavă pentru o singură persoană”

Premierul a dat de înțeles că își cunoaște ”fișa postului”, fiind conștient că el ar trebui să contrasemneze propunerea președintelui, într-o asemenea situație. El  a ținut să precizeze că el nu a avut informații suplimentare despre intențiile lui Hellvig, aflând despre demisie doar cu puțin timp înainte de conferința de presă în care directorul SRI și-a anunțat plecarea.

”Este în atributul meu constituțional să contrasemnez o propunere a președintelui. Asta nu înseamnă ca dacă cineva este decorat trebuie să se retragă din funcția în care era. Nu v-am mințit când v-am spus că nu am avut cu președintele Româmiei această discuție. Am avut această informație, ca mulți dintre noi cu puțin timp înainte de conferința de presă”, a precizat Marcel Ciolacu.

Citește și  EXCLUSIV| Corina Crețu, semnal de alarmă referitor la banii încasați prin PNRR: ”România a cheltuit doar 10% din banii primiți de la UE”

Eduard Hellvig a demisionat luni, din funcția de director al SRI și a mmenționat că a luat această decizie după ce a vorbit despre acest lucru, preț de câteva săptămâni, cu președintele Klaus Iohannis.

„Încheierea mandatului meu este o decizie pe care am discutat-o deschis în ultimele săptămâni cu Preşedintele României, căruia îi mulțumesc și cu acest prilej pentru susținerea constantă arătată de-a lungul acestor ani la conducerea Serviciului. L-am informat și pe președintele Comisiei pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității SRI”, a declarat Hellvig, la momentul demisiei.