EXCLUSIV Marcel Ciolacu, întrebat despre schimbarea lui Virgil Popescu din Guvern: În luna mai am să vă răspund la această întrebare

Marcel Ciolacu a declarat marţi seară, la România TV, că are o relaţie corectă cu premierul Nicolae Ciucă şi nu el este cel care face evaluarea miniştrilor.

15 nov. 2022, 22:52
EXCLUSIV Marcel Ciolacu, întrebat despre schimbarea lui Virgil Popescu din Guvern: În luna mai am să vă răspund la această întrebare

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a subliniat că nu are atribuţii în schimbarea vreunui ministru, el fiind întrebat dacă în şedinţa coaliţiei de marţi s-a discutat remanierea ministrului Energiei, Virgil Popescu. Ciolacu a precizat că va răspunde, dacă este mulţumit sau nu de prestaţia lui Popescu, în luna mai, când va prelua conducerea Guvernului României.

EXCLUSIV Marcel Ciolacu, despre procentul cu care se vor mări pensiile: „Eu am socotelile mele, aştept să le vad şi pe ale domnilor Ciucă şi Hunor, iar apoi discutăm şi stabilim aceste praguri”

Marcel Ciolacu a declarat marţi seară, la România TV, că are o relaţie corectă cu premierul Nicolae Ciucă şi nu el este cel care face evaluarea miniştrilor.

”Eu nu am atribuţii. Am o relaţie corectă cu domnul prim-ministru Nicolae Ciucă şi mi se pare corect să avem această relaţie.Amândoi ne-am asumat această coaliţie politică. Eu cred că în acest moment în întregul context de criză economică, războiul din Ucraina, cred că această alianţă este soluţia cea mai bună pentru români. Nu eu fac evaluarea miniştrilor. Evaluarea o face primul ministru. Nu este atributul meu. Eu, la Camera Deputaţilor, alături de colegii mei, avem atributul de a numi guverne sau de a schimba. Domnul preşedinte Klaus Iohannis are atributul de a desemna primii miniştri. Dacă prim-ministrul nu a venit cu o solicitare de a schimba, înseamnă  că este de acord…”, a declarat Ciolacu.

EXCLUSIV. Marcel Ciolacu, după ce rachetele ruseşti au lovit Polonia: „Este foarte grav, e atacat un stat membru NATO”

Întrebat, de asemenea, dacă este mulţumit de prestaţia lui Virgil Popescu în calitate de ministru al Energiei, Ciolacu a răspuns că îşi va spune părerea în luna mai, când va deveni premier.

”În luna mai am să vă răspund la această întrebare, când voi prelua funcţia de prim-ministru. În acel moment constituţional eu am dreptul să îmi asum sau nu un membru al guvernului. Rotaţia va avea loc şi cred că domnul preşedinte Klaus Iohannis a luat act de coaliţia dintre PSD, PNL şi UDMR. PSD nu a intrat la guvernare pe uşa din dos, PSD a câştigat alegerile”, a explicat Ciolacu.

Întrebat ce se va întâmpla, dacă preşedintele Klaus Iohannis va numi o altă persoană dect ce apropusă, pe funcţia de premier, Ciolacu a spus că ”ne vom întoarce la votul românilor”.

”Sunt ferm convins că ne vom întoarce la votul românilor. Nu este vorba de Marcel Ciolacu aici, e vorba de un principiu. Când un partid a hotărât ceva, mai ales că vorbim de PSD, cel mai mare partid din România care a salvat, prin implicarea… sper că se văd diferenţele majore în ceea ce priveşte actul de guvernare”, a adăugat liderul PSD.