EXCLUSIV Marcel Ciolacu, nervos pe şeful Poştei din cauza voucherelor: „Nu poate vorbi el în numele Guvernului”

Preşedintele PSD cere explicaţii pentru întârzierea cu care voucherele sociale de 2500 de lei vor ajunge la categoriile defavorizate.

19 mai 2022, 21:43
EXCLUSIV Marcel Ciolacu, nervos pe şeful Poştei din cauza voucherelor: „Nu poate vorbi el în numele Guvernului”

Marcel Ciolacu a făcut o criză de nervi când a auzit ce a declarat șeful Poștei Române, care a spus că mult așteptatele carduri pentru românii săraci vor fi distribuite timp de două luni, ajungând, în anumite cazuri, să fie livrate abia spre luna august.

”Nu poate să vorbească directorul de la Poștă în numele Guvernului. Ar trebui ministrul să îl cheme și să vorbească cu el. Nu pot să comentez eu ce a zis directorul de la Poștă, eu sunt președintele Camerei. ”, a spus plin de nervi și cu tonul ridicat Marcel Ciolacu la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu.

Voucherele de 250 de lei vor fi aduse de poştaş. Banii, oferiţi în patru tranşe până la sfârşitul acestui an

2,8 milioane de români vor primi, prin Poştă, vouchere de 250 de lei pentru achiziţia alimentelor
Potrivit Convenţiei, distribuirea către destinatari a cardurilor va fi făcută la domiciliile acestora, într-un termen de maximum cinci zile lucrătoare de la primirea acestora din partea emitenţilor autorizaţi, întreaga perioadă de valabilitate a convenţiei fiind de 18 luni de la semnarea documentului.

„Prin semnarea acestei convenţii, Poşta Română subliniază, încă o dată, rolul strategic pe care îl are între instituţiile statului român, realizând legăturile dintre acestea şi cetăţeni. Mă bucură faptul că rămânem la acelaşi nivel de încredere pentru Executivul României, prin desfăşurarea acestui program extraordinar de important pentru segmentul populaţiei care are atâta nevoie de sprijin în această perioadă grea, marcată de criza economică”, a declarat Valentin Ştefan, directorul general al Poştei Române.

Marius Budăi explică ce se întâmplă cu voucherele de 50 de euro. Se vor acorda pe card. „Vom face totul să fie funcţional” | EXCLUSIV
Aproximativ trei milioane de persoane din categorii vulnerabile urmează să primească cardurile emise pentru programul temporar „Sprijin pentru România”, care are alocat un buget de 3,1 miliarde lei, prin bugetul MIPE şi din fonduri europene nerambursabile.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Ioan Boloş, a semnat contractele pentru emiterea cardurilor necesare pentru plata ajutoarelor sociale în valoare de 250 lei, acordate persoanelor defavorizate. Câştigătorii achiziţiei directe realizate de MIPE sunt Edenred, Sodexo şi UpRomania.
Banii, oferiţi în patru tranşe până la sfârşitul acestui an, vor putea fi folosiţi pentru cumpărarea de produse alimentare de bază şi/sau pentru asigurarea de mese calde.

Cine va beneficia de vouchere:

Pe partea socială, programul „Sprijin pentru România” prevede acordarea unor vouchere de 50 de euro pentru achiziţionarea alimentelor de bază, de la 1 iunie, fiind acordate o dată la două luni pentru:

  • familiile cu cel puţin doi copii sau monoparentale, cu venit mai mic de 600 de lei/lună;
  • pensionari cu venit mai mic de 1.500 de lei/lună;
  • persoanele cu venit minim garantat;
  • persoanele cu dizabilităţi.

loading...
Partenerii noștri