Marius Budăi explică ce se întâmplă cu voucherele de 50 de euro. Se vor acorda pe card. „Vom face totul să fie funcţional” | EXCLUSIV

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, joi, la România TV, că voucherele de 50 de euro destinate persoanelor vulnerabile vor fi acordate pe card, iar în cazul în care există localităţi în care nu există POS-uri, alimentele vor fi livrate cu ajutorul furnizorilor.

12 mai 2022, 23:42
Marius Budăi explică ce se întâmplă cu voucherele de 50 de euro. Se vor acorda pe card. „Vom face totul să fie funcţional” | EXCLUSIV

Marius Budăi (PSD) a fost întrebat cum vor fi acordate voucherele de 50 de euro în condiţiile în care un sfert din populaţia care are nevoie de astfel de ajutoare nu are acces la carduri.

„Am ajuns la discuţia cu cardul, bazându-ne pe experienţa trecută când s-au dat acele alimente pentru persoanele peste 75 de ani. Este funcţional şi vom face totul să fie funcţional. Vor ajunge furnizorii şi la acele persoane care nu au în localităţi POS-uri sau locuri unde să plătească. Vor ajunge furnizorii la ei, nu vor fi probleme.

Am ajuns la formula cu cardul pentru că este o discuţie pe care am purtat-o cu Comisia Europeană. Jumătate din acest buget îl asigurăm din fonduri nerambursabile.

Nu, a fost pe instrumentul financiar, este una dintre condiţii. Este un lucru foarte bun. Contează ca alimentele să ajungă la cetăţeni”, a declarat Marius Budăi, la emisiunea „Punctul Culminant” de la România TV.

Întrebat de Victor Ciutacu dacă vor fi anumite agreate în care vor putea fi folosite aceste vouchere, ministrul Muncii a explicat că „nu scrie în ordonanţa de urgenţă aşa ceva”

Mai mult, Marius Budăi a dat de înţeles că acest vouchere vor putea fi folosite precum bonurile de masă, inclusiv în micile magazine.

Citeşte şi: Perioada de autorecenzare se prelungește. Până când vor mai putea românii să completeze formularele

Marius Budăi, noi explicaţii despre ajutoarele acordate prin programul „Sprijin pentru România”

„Suntem practic la implementarea unui al doilea pachet social. Recent au fost introduse prin OUG şi acele vouchere. Voucherele pentru copii deja au ajuns în şcoli, pachetele de alimente pentru 1,2 milioane de oameni aflaţi în dificultate se dau deja din luna aprilie.

Voucherele; acum suntem în discuţii cu furnizorii de carduri pentru a implementa şi această măsură în iunie.

Nu am probleme în buget. Pe lângă faptul că nu am probleme cu plata celor curente, mai implementăm măsuri suplimentare atât de necesare categoriilor vulnerabile din România. Ne dăm seama că situaţia nu este una tocmai confortabilă, nu este una care să fie nici pe placul cetăţeanului, nici pe placul Guvernului.

Vreau să vă spun o cifră: 1,2 miliarde de lei, am încheiat acum două zile plăţile către toţi furnizorii de energie electrică pentru compensările din lunile noiembrie, decembrie, ianuarie, februarie, martie. Ce ţine de Ministerul Muncii am încheiat plăţile pentru toate lunile. Am avut discuţii cu ANRE. S-au refăcut facturile”, a mai precizat Marius Budăi.

Citeşte şi: De ce victimele din Clubul Colectiv nu vor primi integral despăgubirile stabilite de instanță (VIDEO)