EXCLUSIV Marcel Ciolacu: „Nu e o ruşine că am avut covrigărie la Buzău, e afacere de familie. Dacă pierdem alegerile, îmi dau demisia de la şefia PSD”

Liderul PSD mizează totul pe cartea câştigului la viitoarele alegeri şi spune că, în caz de eşec, va renunţa la funcţii şi se va întoarce la viaţa de dinainte de politică şi la prieteni.

01 dec. 2023, 20:39
EXCLUSIV Marcel Ciolacu: „Nu e o ruşine că am avut covrigărie la Buzău, e afacere de familie. Dacă pierdem alegerile, îmi dau demisia de la şefia PSD”

Marcel Ciolacu a admis ca isi joacă viitorul politic daca pierde alegerile: „Categoric. In primul si in primul rand, daca pierzi un rand de alegeri, voi pleca din functia de presedinte PSD. In aceeasi zi! Dar e un gest de normalitate, Victor! PSD a consacarat executiile nocturne… Democratia asa se construieste, e o democratie tanara. Odata cu aceasta coalitie, cu acest schimb de premieri in mod natural, e prima data, din punctul meu de vedere cand am intrat intr-o democratie consolidata. Acest lucru trebuie sa se vada si in interiorul unor partide. cum sa mai raman la partid daca am pierdut alegerile? La partid ramai cat castigi. E important  sa fii primul clasat, Victor, dar poti sa nu faci o majoritate in guvern. Am 56 de ani, nu trebuie neaparat sa fiu sef de partid sau premier. Nu trebue sa fii numai sef toata viata. Totul e ciclic, nu exita urcus fara coboras… .Dar nu am pretentii sa ma caute lumea peste cativa ani cum ma cheama astazi. Dar este normal, dar ce vreti ? Sa devin un frustrat nefericit? Prefer sa raman cu prietenii mei, asta e”.

Marcel Ciolacu: „Am vandut la tejghea, am carat lazi, nu am afaceri cu curent electric nici prin interpusi”

„Pot sa va zic cu rautate? Va intoarceti la covrigarie la Buzau? Ce faceti?”, a comentat Victor Ciutacu, iar Ciolacu a răspuns: „Nu mi-e rusine de nimic din ce am facut. Am avut un magazin, apoi 6-7, am cumparat toata concurenta si m-am plictisit si le-am inchiriat si m-am apucat din politica. Dam, am trait din chirii, dar ce este rau? Nu imi e rusine de nimic, nu am nevoie de pensie speciala, la fiecare final de mandat mi-am dat demisia sa nu am pensie speciala. Am muncit de la 19 ani. Eu si familia mea avem din ce trai. Nu suntem nici bogati, nici saraci, ne permitem un concediu, un costum. Nu am ceas de 30 de mii de euro,  nimeni din familia mea nu are ceas de 30 de mii. Dar nu imi trebuie, ce sa fac cu el? Cel mai frumos ceas al meu il am de la Angel Tilvar, e un ceas sport, e 700 de lei…Eu vreau sa fiu fericit, nu poti sa fi fericit daca esti frustrat si daca ai asteptari mai mari de la cei din jur. Eu nu am asteptari.

Marcel Ciolacu anunţă planuri uriaşe pentru fotbalul românesc. Ce a promis premierul după calificarea la Euro 2024

„Am si eu o curiozitate, pravalia mai functioneaza la Buzau? Cofetarie, patiserie?”, a întrebat Victor Ciutacu. „Functioneaza toate, nu iau bani de acolo, investesc in chirii, in ele. Am si pe fratele mijlociu acolo. E un business de familie, sa imi fie rusine ca s-a muncit? E de 20 de ani, am avut si magazin de electronice, am muncit. Sa imi fie rusine? Am carat lazi, blugi nu am vandut. Am avut primul magazin era si cu… am vandut la tejghea, nu am avut afaceri cu farmacii, nu am firme de curent electric nici prin interpusi,  nu am nicio problema cu ceea ce am facut. Problema mea e cu ce se inventeaza”.

Marcel Ciolacu, despre căsătoriile între persoanele de același sex: „Nu sunt un om obtuz, am prieteni așa”

„De cand sunt premier, mi-am redus foarte mult cercul de prieteni, am prieteni de cand am venit in Parlament, e normal ca mi s-a schimbat viata, nu am mai iesit asa de mult. Nici nu mai am timp, cand ajungi la 9 seara acasa…. si aseara am fost la cineva acasa, am stat de vorba a fost o placere. Da am stat pana la ora 10, la 10 deja e tarziu”, a mai spus Marcel Ciolacu, în exclusivitate la emisiunea Punctul Culminant de la Romania TV.

Ce avere are premierul Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu are mai multe conturi în bănci, dar și datorii. În ceea ce privește bunurile, noul șef al Executivului român nu deține o mașină, însă are două case. Ciolacu deține alături de soție două case în Buzău, una cumpărată în 1999 și alta construită în 2005.

În același timp, actualul premier are mai multe conturi bancare, mai exact cinci în lei și alte patru în euro, însumând în total 38.877 euro și 52.401 lei.

3533_DA_din_3120_ciolacu

Ciolacu a mai trecut în declarația de avere indemnizația, în valoare de 167.916 lei.  Premier are și mai multe datorii. Un împrumut de 85.000 de euro contractat în 2010 la Banca Transilvania, scadent în anul 2037, un altul în valoare de 3000 de euro din 2012, scadent în 2023. Alte două împrumuturi au fost contractate în 2017, de 22000 de euro, scadent în 2026 și unul în valoare de 10000, scadent în 2023.

Marcel Ciolacu a acordat și un împrumut în nume personal în valoare de 490000 de lei, având și acțiuni de 3010 lei la ALCOM SRL.