Marcel Ciolacu anunţă planuri uriaşe pentru fotbalul românesc. Ce a promis premierul după calificarea la Euro 2024

Marcel Ciolacu a dezvăluit planurile ambițioase ale Guvernului pentru sprijinirea fotbalului românesc după ce echipa națională a României s-a calificat la Campionatul European din Germania. Într-o conferință de presă susținută la Buzău, premierul a felicitat echipa lui Edi Iordănescu și a subliniat necesitatea implicării directe a Guvernului în finanțarea academiilor de fotbal.

22 nov. 2023, 17:04
Marcel Ciolacu anunţă planuri uriaşe pentru fotbalul românesc. Ce a promis premierul  după calificarea la Euro 2024
Marcel Ciolacu anunţă planuri uriaşe pentru fotbalul românesc. Ce a promis premierul după calificarea la Euro 2024

Marcel Ciolacu anunţă planuri uriaşe pentru fotbalul românesc. „E un moment de bucurie. Echipa României a reușit să învingă și marți seara pe Arena Națională și să se situeze pe primul loc în grupă. Acum cred că a venit momentul să ne asumăm, ca Guvern al României, să ne implicăm direct în finanțarea academiilor de fotbal. Dacă actuala națională ne-a redeschis o speranță în ceea ce privește fotbalul românesc, cred că Guvernul are datoria de a veni alături de cluburile care au investit până acum în fotbal și alături de Federația Română de Fotbal. Vrem să creăm o bază cât mai solidă și o perspectivă cât mai clară pentru viitorul fotbalului românesc, atât de mult așteptat de noi microbiștii și de toți românii”, a declarat Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Cum au sărbătorit fotbaliștii naționalei României calificarea la Euro 2024. Imagini de senzație cu jucătorii și iubitele acestora. Petrecere cu maneliști de top și dedicații de mii de euro FOTO

Premierul a subliniat importanța implicării Guvernului în sprijinirea cluburilor și a Federației Române de Fotbal pentru a asigura o perspectivă clară și solidă pentru fotbalul românesc în viitor. Această decizie vine în contextul calificării echipei naționale la Euro 2024, o performanță care a generat entuziasm și speranță în rândul suporterilor români.

Citeşte şi: Urnele UEFA pentru tragerea la sorți a grupelor Euro 2024. Ce adversari ar putea întâlni România, aflată în urna a doua

În plus, după meciul România – Elveția, în care naționala română s-a impus cu 1-0, premierul Marcel Ciolacu a felicitat jucătorii și l-a remarcat pe fundașul dreapta Andrei Rațiu pentru performanța sa în timpul partidei. „Rațiu a jucat… Cred că a ținut frontul, cum se spune. Felicitări! Hai, România! E un nou început. Hai, România!”, a spus Marcel Ciolacu.