EXCLUSIV Marcel Ciolacu cere convocarea CSAT şi nu exclude demiterea ministrului Energiei: „O decizie privitoare la Virgil Popescu va fi luată în coaliţie”

Marcel Ciolacu este de părere că președintele Klaus Iohannis ar trebui să convoace de urgenţă o reuniune a CSAT, după explozia prețurilor la energia electrică și la gaze. Liderul PSD a spus, totodată, că nu exclude demiterea ministrului Energiei, Virgil Popescu, dar că acest lucru trebuie stabilit în coaliţie.

12 ian. 2022, 22:15
EXCLUSIV Marcel Ciolacu cere convocarea CSAT şi nu exclude demiterea ministrului Energiei: „O decizie privitoare la Virgil Popescu va fi luată în coaliţie”

Marcel Ciolacu este de părere că lucrurile în energie au luat o turnură nefericită şi nu mai este timp de dezbateri în coaliţie, astfel încât se impune o reuniune a CSAT.

Ciolacu cere convocarea CSAT

Este evident că suntem în plină criză, lumea nu mai așteaptă să ne dăm cu părerea, ci așteaptă de la această coaliție soluții de îndată, nu de la 1 aprilie. Sunt afectați toți românii, inclusiv industria.

Există legea 21/1996, având cadrul legal pentru reglementarea marjei de profit în situații excepționale. Nu mai trebuie ca miniștrii să apară la TV să găsească explicații, să vorbim de ratingul de țară. România și toată industria românească trec printr-o perioadă complicată. Dacă nu recunoaștem că acestea sunt efectele unei decizii nefericite, de a liberaliza piața energiei în plină pandemie…

Sunt mai multe decizii pe care trebuie să le luăm, poate chiar redeschiderea la Rovinari. Avem timp, avem cadru legislativ. Deja lucrurile nu țin de o simplă ședința de coaliție, ci se impune un CSAT și hotărâri rapide„, a spus Marcel Ciolacu în emisiunea Punctul culminant de la România TV.

Marcel Ciolacu despre demiterea lui Virgil Popescu: „O decizie în acest sens va fi luată în coaliţie”

Ciolacu este de părere că România trebuie să se inspire din modelul Marii Britanii, unde guvernul a făcut naționalizări. Liderul PSD a făcut referire şi la demiterea ministrului Energiei, Virgil Popescu, precizând că este o decizie care nu poate fi luată decât în coaliţie, împreună cu prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Marea Britanie nu mai este membru UE, dar acolo s-au făcut și nationalizari. Statul e acționar la toți producătorii de energie, nu se poate ca Hidroelectrica să vină cu 3300 pe piață. Eu țin cont de părerile și experiența lui Mihai Tudose, dar o decizie privitoare la ministrul Energiei trebuie luată în coaliție, cu primul ministru. Reducerea de TVA este un efort tot al statului, care o să aibă efecte mai largi asupra bugetului„, a declarat şeful PSD, Marcel Ciolacu.

Citeste si EXCLUSIV Marius Budăi: „Avem 2,5 milioane de români cu pensii până în 1.600 de lei şi noi punem în PNRR un impact bugetar cu plata pensiilor de maximum 9,4%, să îi lăsăm pe oamenii ăştia tot săraci”