EXCLUSIV Marcel Ciolacu: „Românii nu vor mai suporta acest circ cu congresele PNL şi USR-PLUS”

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a intervenit luni în emisiunea lui Victor Ciutacu, de la România TV, pentru a comenta ultimele evenimente de pe scena politică românească.

26 iul. 2021, 21:34
EXCLUSIV Marcel Ciolacu: „Românii nu vor mai suporta acest circ cu congresele PNL şi USR-PLUS”

Marcel Ciolacu a dezvăluit că se aşteaptă ca anul viitor România să fie vizitată de o delegaţie a FMI, urmând ca în ţara noastră să fie impuse mai multe măsuri pentru acoperirea datoriei imense acumulate de guvernele Orban şi Cîţu.

„Toate aceste angajamente europene ar trebui sa se vada in nivelul de trai,. E exclus ca anul acesta sa prindem vreun ban din PNRR, deja si liderii coalitiei anunta asta. Vom fi rusinea Europei, in ultimele 5 state cu PNRR aprobat. Sunt zeci de pagini de intrebari, sunt reforme aberantre, dar nu se mai vorbeste decat de congrese.

Avem si esecul vaccinarii. L-am auzit pe domnul Braba, noi suntem penultimul stat european, ne prinde valul 4 cu 30% vaccinati, iar acum cica Biserica e de vina, nu ei ca nu sunt credibili si nu au niciun plan. Nu au nicio retinere, trec cu buldozerul peste noi, nu explica nimic, sunt peste 50 de miliarde imprumutate, nimeni nu stie unde sunt, iar acum, cu aceasta datorie imensa, totul va fi blocat. Veti vedea ca la anul va veni si FMI, vor fi si taieri, normal.

Ei se lauda cu cresterea economica, dar e normal, dupa descresterea din pandemie. E o bataie de joc, avem milioane de teste care nu mai sunt bune, ca sunt raportate la alta tulpina. Este un jaf ca la Unifarm, vom merge la DNA pentru a cere sa aflam si noi cat am stat in casa cine a furat si cine s-a imbogatit.

Vom vedea ce se va intampla si la rectificare, sper ca nu se vor face diferente intre partidele din care sunt alesii locali, iar daca se vor face, sigur vom iesi in Piata Victoriei. Veti vedea ca nu vor mai suporta romanii toata aceasta batjocura si acest circ cu congresele PNL şi USR-PLUS. Domnul Citu ar trebui sa cheme si alesii locali ai celui mai mare partid politic din Romania, care are si cei mai multi primari.”, a spus preşedintele PSD Marcel Ciolacu, în exclusivitate la România TV.

Ciolacu a răspuns şi întrebărilor despre cazul denumit chiar de către PSD „Cîţugate”, în urma căruia consiliera premierului care a trimis documentul cu antet şi-a dat demisia, în ciuda faptului că în nicio poziţie oficială nu s-a arătat că aceasta ar fi avut vreo vină.

Marcel Ciolacu: „Nu putem lăsa ca în centru Bucureştiului, într-un stat european, în sectorul 1, să planeze suspiciunea de fraudă electorală”

„Ramane fapta, din punctul meu de vedere este fapta penala clara. Din functie platita de noi toti, un functionar al guvernului se ocupa de campania electorala interna. Va trebui pana la urma sa se ocupe si de asta. Vom avea o intalnire, vom analiza aceste aspecte si vom lua o hotarare. Eu sunt pentru a merge toti alesii PSD in fata la DNA sa cerem sa se faca dreptate. Azi ne-am uitat cu totii la un spectacol jenant in fata la DNA, nu a facut niciun bine nimanui.

Eu nu am comentat si nu o sa comentez niciodata vreo decizie asupra unui magistrat si asa ar trebui sa faca si domnul Iohannis, si domnul Orban, daca vrem sa avem un stat de drept.”, a declarat liderul social-democrat.

Marcel Ciolacu a afirmat că urmăreşte îndeaproape şi prresupusa fraudă electorală comisă de Clotilde Armand la alegerile locale, urmând să se implice abia după raportul procurorului SIIJ.

„Mergem inainte cu strangerea de semnaturi. Asteptam si decizia privind SIIJ, asteptam opinia procurorului si ne vom implica si noi dupa aceea. Eu cred ca se vor strange semnaturile, dar totusi institutiile trebuie sa spuna care e adevarul, nu putem lasa ca in sectorul 1 sa planeze suspiciuni de frauda electorala.”, a încheiat Ciolacu.

Citeşte şi: Ilie Bolojan: „Și PSD are niște oameni destoinici”. Cîţu: „Nu înțeleg de ce spune așa ceva”