Ilie Bolojan: „Și PSD are niște oameni destoinici”. Cîţu: „Nu înțeleg de ce spune așa ceva”

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan (PNL), spune că eticheta de „baron local” nu este întotdeauna atribuită corect și că nici „oamenii noi” în politică nu reprezintă garanția lucrului bine făcut.

26 iul. 2021, 19:35
Ilie Bolojan: „Și PSD are niște oameni destoinici”. Cîţu: „Nu înțeleg de ce spune așa ceva”

Ilie Bolojan a făcut luni declaraţii care i-au iritat pe liberali, în frunte cu premierul Florin Cîţu, în a cărui tabără se află.

„PSD în anumite accepțiuni a fost identificat cu baronii locali, cel puțin acum câțiva ani de zile, cu un concept de genul: ocuparea unei funcții pe multe mandate, într-un județ în care nu prea se întâmplă nimic și în care jupânul respectiv taie și spânzură. Normal că în momentul în care ocupi o funcție de președinte de consiliu județean, mult hulită în general, poți să intri într-o categorie de baroni locali, fără să ai un astfel de comportament. Acest tip de comentarii, legat de faptul că niște oameni au vechimi mai mari în funcție și în spatele lor nu se vede nimic, a fost sinonim la un moment dat cu percepția față de o anumită componentă a PSD-ului. Că nici PSD nu are doar astfel de oameni. Și PSD are niște oameni destoinici. Dacă vă duceți într-o comună sau alta din județul Bihor, o să constatați că și în comunele cu primari PSD e curat, e ordine. Nu partidul este problema, ci oamenii sunt problema. Ca să vă răspund la întrebare, nu există o astfel de chestiune, dar sigur că etichetările sunt ușor de pus”, a spus Ilie Bolojan, șeful CJ Bihor, într-un interviu acordat Bihon.ro

Ilie Bolojan, reales președinte al PNL Bihor. A fost singurul candidat pentru această funcție
„Nu totdeauna un om nou este performant. De obicei nu este performant. Asta o spune experiența. Dar pe un fond politic în care majoritatea populației îi desconsideră pe politicieni, din păcate, de multe ori pe bună dreptate, inclusiv a fi un om nou în politică era din start un avantaj. Dar asta nu înseamnă că ești un bun administrator și doar timpul va dovedi aceste lucruri”, a adăugat Ilie Bolojan.

Rareş Bogdan dă de pământ cu Cristian Ghinea. „Dacă Marcel Boloş era ministrul Fondurilor Europene, vă asigur că eram în cele 14 state care semnau PNRR-ul şi încasam până la sfârşitul lui august banii! Aşa, îl semnăm prin septembrie”
Premierul României, Florin Cîțu, susține că nu înțelege comentariile lui Ilie Bolojan (PNL). „Nu cred… Nu cred într-o coalizare a unei echipe Ilie Bolojan – Dan Motreanu în PNL. Ar fi o eroare din partea domnului Bolojan să spună că n-am dat drumul la investiții pentru că investițiile sunt la cel mai înalt nivel din ultimii 13 ani, din ce mă uit eu pe execuția bugetară.