EXCLUSIV Marcel Ciolacu: Vladimir Putin este un criminal de război şi trebuie judecat ca atare

Marcel Ciolacu spune că vinovat pentru oamenii nevinovaţi care au murit în Ucraina este Vladimir Putin, pe care îl descrie ca fiind un criminal de război. Şeful PSD spune că liderul de la Kremlin trebuie judecat pentru toate crimele de război pe care le-a făcut.

06 apr. 2022, 21:31
EXCLUSIV Marcel Ciolacu: Vladimir Putin este un criminal de război şi trebuie judecat ca atare

Marcel Ciolacu face acuzaţii dure la adresa lui Vladimir Putin. Liderul PSD spune că preşedintele rus este un criminal de război şi că trebuie judecat ca atare.

Marcel Ciolacu: Vladimir Putin este un criminal de război şi trebuie judecat ca atare

„În Ucraina mor oameni nevinovati. un stat suveran a fost atacat de un alt stat pentru ca respectivul stat a decis ce este mai bine pentru poporul sau. Nu credeam in 2022 că in Europa o sa se întâmple aşa ceva, cu masacre, cu oameni impuscati pe strada.

Este evident ca Vladimir Putin este un criminal de razboi. Trebuie judecat ca atare. România se implica in acest lucru, alături de celelalte state europene. Cum am fi trait noi daca romania nu ar fi fost membra a NATO? Ce spaima am fi trait. Excludem posibilitatea de a fi atacati de rusi. Nu cred ca isi va permite Rusia sa atace un stat membru NATO şi al Uniunii Europene”, a declarat liderul PSD la România Tv.

Preşedintele PSD a făcut câteva precizări privind incidentul de miercuri dimineaţă, de la Ambasada Rusiei. Reamintim că Bogdan Drăghici, preşedintele Asociaţiei TATA, şi-a dat foc, după ce a intrat cu maşina în zidul Ambasadei Rusiei din Bucureşti.

Citeşte şi Mesajul lui Bogdan Drăghici înainte de a provoca incidentul de la Ambasada Rusiei: „Și eu sunt ucrainean. Ar fi minunat să ne considerăm cu toții, până când se va sfârși definitiv războiul”

„Era un om tulburat, condamnat pentru viol asupra propriilor copii, care a vrut să-şi ia viata într-un alt context. Comunicatul de presa al Ambasadei Ruse, care a catalogat acest act drept un atentat, este ridicol. Daca era un act terorist recurgea la o bomba, sa lase victime. El a trecut de niste garduri… Eu nu cred ca in România vor fi acte teroriste impotriva ambasadelor.

Este actul unui om cu probleme medicale. Se vor face analize. În România nu au existat atentate. Poporul român nu are înclinatii spre asa ceva. In primul rand suntem un popor creştin”, a mai explicat liderul PSD.

Ministerul Afacerilor Externe anunţă marţi, 5 aprilie, că a luat decizia de a expulza 10 persoane care lucrează în cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti, precizând că printre acestea nu se află şi ambasadorul Valery Kuzmin.

„Ministerul Afacerilor Externe informează că autoritățile române au decis declararea ca personae non gratae pe teritoriul României a 10 persoane care activează în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București, având în vedere că activitățile și acțiunile acestora contravin prevederilor Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961.

Aceste elemente au fost comunicate părții ruse astăzi, 5 aprilie 2022, cu prilejul convocării la sediul MAE, din dispoziția ministrului Bogdan Aurescu, a ambasadorului Federației Ruse la București, domnul Valery Kuzmin, la nivel de secretar de stat pentru afaceri strategice.

Cu prilejul convocării, MAE a reiterat condamnarea fermă a crimelor comise la Bucea și în alte localități din Ucraina, pentru care răspunderea aparține Rusiei.”, se arată în Comunicatul MAE.

Citeşte şi Imagini uluitoare! În Moscova jandarmii opresc tinerii pe stradă și le controlează toate mesajele de pe telefoanele mobile de teamă de a nu se organiza pentru a participa la proteste în număr mare