Imagini uluitoare! În Moscova jandarmii opresc tinerii pe stradă și le controlează toate mesajele de pe telefoanele mobile de teamă de a nu se organiza pentru a participa la proteste în număr mare

Poliția din Moscova oprește trecători pe stradă și le verifică telefoanele. Autoritățile refuză să îi lase să plece până când nu se uită în mesajele lor.

07 mart. 2022, 08:59
Imagini uluitoare! În Moscova jandarmii opresc tinerii pe stradă și le controlează toate mesajele de pe telefoanele mobile de teamă de a nu se organiza pentru a participa la proteste în număr mare

Polițiștii ruși au ajuns să încalce grav dreptul cetățenilor săi la intimitate și libera exprimare. Pur și simplu îi opresc pe oameni să le verifice telefoanele, iar dacă se întâmplă să găsească mesaje de rău la adresa lui Putin sau mesajele de organizare a unor proteste îi arestează.

Mulți ruși constată că diferențele dintre țara lor și Coreea de Nord nu sunt mari deloc.

@inesadnoire „The closer the collapse of the Empire, the crazier its laws are.”- Marcus Tullius Cicero #russia #ukraine ♬ original sound – Nesa

Rușii au protestat din nou, duminică, în mai multe orașe din țară față de războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina pe 24 februarie. Peste 4.374 de persoane au fost deja reținute în 56 de orașe, potrivit site-ului de monitorizare a poliției din Rusia, OVD-Info.

Cei care au fost arestați au fost duși la secțiile locale de poliție pentru audieri, acolo unde „se decide chestiunea aducerii lor în fața justiției”, a mai anunțat ministerul, care a precizat și că 5.200 de persoane au luat parte la protestele anti-război.

„Fără război!”, au strigat seara trecută oamenii care au protestat la Moscova, lângă zidurile Kremlinului, potrivit unui filmuleț publicat pe pagina de Twitter a fundației Anticorupție, o organizație nonprofit fondată în 2011 de către activistul și politicianul Aleksei Navalnîi.

La Kremlin au fost montate garduri de protecție și au fost aduse blindate.  Potrivit noilor legi, care blochează aflarea adevărului despre invazia în Ucraina, cei prinși la mitinguri riscă ani grei de închisoare.

„Cetățenii Federației Ruse fac o alegere în aceste momente. În aceste zile. În aceste ore. Între viață și sclavie. Astăzi, mâine, săptămâna viitoare. Este încă posibil să învingem răul fără pagube irecuperabile. Dacă rămâneți tăcuți, doar sărăcia va vorbi pentru voi mai târziu. Și doar represiunea va răspunde. Nu fiți tăcuți!” – a fost mesajul transmis rușilor de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Citește și Moscova a trimis un avion la Washington pentru a-i prelua pe diplomaţii ruşi expulzaţi

Citește și Premierul israelian Naftali Bennett, s-a întâlnit cu Vladimir Putin la Moscova. The Jerusalem Post: Zborul într-o zi de sâmbătă arată că există o problemă urgentă de securitate națională