EXCLUSIV | Marius Budăi dă asigurări că pensiile şi alocaţiile vor creşte în 2022. „Chiar dacă USR va face acest atac josnic la CCR, vom găsi soluţii”

Ministrul Muncii a declarat, joi, în direct la România TV, că pensiile, alocaţia copiilor şi salariul minim vor creşte din ianuarie 2022, chiar dacă USR a anunţat că va ataca la Curtea Constituţională legea bugetului.

23 dec. 2021, 22:48
EXCLUSIV | Marius Budăi dă asigurări că pensiile şi alocaţiile vor creşte în 2022. „Chiar dacă USR va face acest atac josnic la CCR, vom găsi soluţii”

Marius Budăi dă asigurări că pensiile şi alocaţiile vor creşte în 2022.

„Să stea lumea liniştită că PSD nu e USR şi PSD nu îi vrea pe cetăţenii români săraci. Astăzi s-a probat bugetul în Parlament şi urmează promulgarea.

Dacă mai era nevoie de încă o dovadă în plus, după acel procent de 9,4% din PIB în care au inclus şi pensiile plătite în baza unor legi speciale, mai avem încă una acum când vor să atace la CCR bugetul. O să-i dezamăgesc pe USR-işti!

În schimb, am să-i bucur pe restul cetăţenilor, pe părinţii şi bunicii noştri. Avem soluţii, aşa cum am scris în programul de guvernare.

De la 1 ianuarie toate acele majorări de salariu minim, alocaţii, pensii, acel ajutor financiar, dar şi indemnizaţia a 13-a pentru persoanele cu dizabilităţi vor fi plătite în cuantumul prevăzut în OUG. Vor fi majorate. Să stea linitiţi cetăţenii. Le transmit în prag de sărbători să nu se panicheze din această cauză, chiar dacă USR va face acest atac josnic la CCR, noi vom găsi soluţii şi avem deja soluţii să rezolvăm problema. Pensiile vor fi plătite în cuantum majorat”, a declarat Marius Budăi, în direct la România TV.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă, anunţ de ultimă oră în Parlament! Pensiile şi alocaţiile vor creşte din 2022. „Guvernul este dator să se implice activ şi în implementarea politicilor sociale”

Întrebat ce soluţii au guvernanţii dacă CCR va decide că legea bugetului este neconstituţională, ministrul Muncii a explicat că a prevăzut şi acest aspect deoarece există soluţii legale.

„În legea finanţelor publice este o prevedere care spune că atunci când introduci politici noi de acest gen, de majorare de pensii, salarii, de salariu minim, (…) sunt politici noi. Legea permite şi avem soluţii. Am prevăzut acest aspect”, a mai spus Budăi.

Marius Budăi: „O nepăsare totală din partea USR pentru cetăţenii României. Numai manipulări şi nimic concret”

Întrebat dacă se aşteaptă ca USR să atace şi alte acte normative la CCR, Marius Budăi a reacţionat:

„Mă aştept să văd ce am văzut şi până acum. O nepăsare totală din partea USR pentru cetăţenii României. Numai manipulări şi nimic concret. Aceste atacuri, dacă vor fi, cu siguranţă vom găsi soluţii”, a explicat ministrul Muncii.

„Ce n-au înţeles cei de la USR că CCR nu se pronunţă pe oportunitate. Bugetul e construit din voinţă politică pe oportunităţi şi priorităţi. Nu are CCR cum să spună că e neconstituţional”, a adăugat el.

Marius Budăi publică cupoanele cu pensiile mărite. „Mâine o să am cupoanele tipărite cu sumele clare”

„Vreau să pun punct speculaţiilor! Să spun părinţilor şi bunicilor să stea liniştiţi de sărbători. Şi aşa pensiile şi salariile sunt mici încă şi să îi şi mai panicăm noi inutil. Ceea ce am spus în programul de guvernare şi am aprobat prin OUG şi azi prin buget se va întâmpla fără niciun fel de problemă.

Mâine am să postez pe pagina mea de socializare inclusiv cupoane tipărite cu noile valori ca să se vadă foarte clar că suntem extrem de determinaţi că facem ce am spus.

Deja am cupoanele la tipărit. Mâine o să am cupoanele tipărite cu sumele clare unde se va vedea clar şi acel ajutor financiar. Se va vedea şi noua valoare a punctului de pensie. Chiar dacă USR va ataca bugetul la CCR, noi suntem aici să ne facem datoria”, a conchis Marius Budăi.

Săptămâna trecută, ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat că a fost aprobată ordonanţa prin care pensionarii care au pensii până în 1.600 de lei vor primi în luna ianuarie un ajutor unic reprezentând diferenţa până la 2.200 de lei.

Citeşte şi: Marius Budăi, ministrul Muncii: „Astăzi a fost aprobat ajutorul unic acordat în ianuarie pensionarilor cu pensii până în 1.600 de lei”