EXCLUSIV Marius Budăi dă asigurări că va sprijini în continuare categoriile vulnerabile: „Suntem extrem de atenţi la evoluţia preţurilor. Dacă va fi cazul, vom gândi şi alte măsuri pentru aceşti români”

Ministrul Muncii Marius Budăi vine cu noi lămuriri referitoare la majorarea pensiilor şi la voucherele sociale. Ministrul asigură pensionarii României că pensiile vor creşte de la 1 ianuarie cu cel puţin 10%, majorarea urmând să aibă loc într-o singură tranşă, şi nu în două, aşa cum s-a vehiculat în spaţiul public.

22 oct. 2022, 22:14
EXCLUSIV Marius Budăi dă asigurări că va sprijini în continuare categoriile vulnerabile: „Suntem extrem de atenţi la evoluţia preţurilor. Dacă va fi cazul, vom gândi şi alte măsuri pentru aceşti români”

Marius Budăi a insistat pe faptul că nu poate avansa un procent de majorare a pensiilor până când nu va fi aprobat bugetul, dar că acest procent nu va fi în niciun caz mai mic de 10%. Ministrul nu a vrut să comenteze afirmaţiile preşedintelui Iohannis şi ale premierului Ciucă, ambii lansând un procent de majorare a pensiilor de 15%.

Marius Budăi a precizat, în cadrul emisiunii România te vede de la România TV, că, pentru moment, alte procente decât 10% nu sunt „fundamentate din punct de vedere economic„. Ministrul nu a putut aduce lămuriri nici asupra datei la care se va şti sigur cu cât vor creşte pensiile românilor, limitându-se la a spune că acest lucru se va întâmpla „în cel mai scurt timp„.

Citeste si EXCLUSIV Ministrul Marius Budăi dezvăluie procentul de majorare a pensiilor: „Nu vrem să transformăm mai binele în duşmanul binelui”

Marius Budăi dă asigurări că va sprijini în continuare categoriile vulnerabile

Referitor la tichetele sociale, şeful de la Muncă a precizat că săptămâna viitoare vor fi alimentate cardurile cu banii aferenţi lunii octombrie, iar în decembrie, banii vor intra în conturi înainte de sărbători.

Săptămâna viitoare se vor alimenta cardurile cu a treia a tranşă pentru octombrie. Suntem în discuţii, E normal ca in luna decembrie să fie alimentate cardurile mai devreme decât în celelalte trei luni şi banii să intre în conturi şi sa poată fi utilizaţi înainte de sărbători.

Citeste si Ministrul Muncii, Marius Budăi, veşti excelente pentru românii de peste 45 de ani. Se dau 2250 de lei lunar de la stat

Referitor la cum vor reuşi pensionarii să treacă peste această iarnă grea, facem acum o majorare a tuturor pensiilor fiind extrem de atenţi la evoluţia preţurilor. Am luat acele măsuri din pachetul Sprijin pentru România şi din pachetul social de la început de an. Dacă va fi cazul, noi avem în continuare şi gândim măsuri mai ales pentru a sprijini categoriile vulnerabile.

Acum suntem în perioada de asistenţă tehnică cu Banca Mondială. Când vom ajunge la final şi vom avea concluziile, vom anunţa, atât privitor la legea pensiilor, cât şi privitor la măsuri sociale„, a precizat ministrul Muncii în emisiunea moderată de Simona Gheorghe.