EXCLUSIV| Marius Budăi, despre scandalul reformei pensiilor speciale: ”Dacă trebuie să plătesc cu demisia mea, eu sunt un om de partid disciplinat și procedez ca atare”

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a vorbit luni seară în exclusivitate la România TV, în cadrul emisiunii ”Punctul Culminant”, despre scandalul izbucnit în Guvern din cauza reformei pensiilor speciale.

19 dec. 2022, 22:56
EXCLUSIV| Marius Budăi, despre scandalul reformei pensiilor speciale: ”Dacă trebuie să plătesc cu demisia mea, eu sunt un om de partid disciplinat și procedez ca atare”

Marius Budăi, despre scandalul reformei pensiilor. Ministrul Muncii ar fi fost acuzat de premierul Nicolae Ciucă, dar și alți membri din coaliția de guvernare că întârzie reforma pensiilor, spun unele surse guvernamentale.

Citește și Pensii 2022. Un român încasează lunar o pensie mai mare de 50.000 de lei. Pensiile speciale s-au majorat cu mai mult de 100%

În replică, ministrul Muncii a spus că nu a avut nicio discuție contondentă cu premierul și că discuții pe marginea acestui subiect au avut loc pe tot parcursul anului.

”Discuțiile au fost purtate pe toată perioada acestui an cu Banca Mondială, cu Comisia Europeană. Din contă, din dicuțiile avute cu Comisia Europeană, îndemnul acesteia a fost să nu ne grăbim. Termenul de 31 decembrie nu reprezintă un termen care să pună în pericol implementarea PNRR din contră, a fost sugestia loc să discutăm și suntem în legătură cu ei zilnic….. Dacă ne ținem de un calendar nu înseamnă că se amână pentru că avem prevederile clare așa cum au fost trecute PNRR în frunte cu aceste pensii, că nu vor mai fi cazuri în care pensiile să depășească venitul aflat în activitate. Aceste lucruri le-am prins în proiect și l-am trimis la Consiliul Suprem al magsitraturii așa cum este normal pentru că este garantul justiției în României”, a spus Ministrul Muncii, la România TV.

Marius Budăi a anunțat că proiectul de lege al reglementării pensiilor speciale a plecat pe circuitul de avizare și sub nicio formă nu va fi adoptat sub forma unei ordonanțe de urgență.

Întrebat dacă a fost amenințat de Nicolae Ciucă cu remanierea în cazul în care până la sfârșitul lunii nu vine cu un proiect de hotărâre, ministrul a răspuns: ”Nu există niciun fel de amenințare din parea domnului premier! Dacă trebuie să plătesc cu demisia mea că mă îngrijesc cât pot eu de bine de veniturile cetățenilor români și dacă trebuie să mi se ceară demisia că am pledat pentru majorarea pensiilor, dacă trebuie să mi se ceară demisia că am pledat pentru eliminarea acelui procent care nu există în niciun stat membru în UE atunci să mi se ceară. Funcția nu este a lui Marius Budăi, nu este pe persoană fizică, funcția este a PSD, eu sunt un om de partid disciplinat și procedez ca atare ”, a spus Marius Budăi.

Ministrul Muncii a ținut să sublinieze faptul că scandalurile din ultima perioadă, în ceea ce privește poziția pe care el o deține în Guvern nu vor afecta măririle salariale și de pensii anunțate de la 1 ianuarie 2023.

Citește și Marius Budăi, presat de PNRR să taie pensiile speciale: „Vom face un studiu de impact”