EXCLUSIV Marius Budăi face anunţul aşteptat de 4 milioane de români: „Ne-am propus ca de la 1 iunie să începem distribuirea voucherelor”

Ministrul Muncii Marius Budăi a intervenit telefonic în emisiunea Punctul Culminant, moderată de Victor Ciutacu la România TV, pentru a explica de când vor fi distribuite voucherele pentru alimente aprobate prin programul social Sprijin pentru România.

04 mai 2022, 21:59
EXCLUSIV Marius Budăi face anunţul aşteptat de 4 milioane de români: „Ne-am propus ca de la 1 iunie să începem distribuirea voucherelor”

Marius Budăi a dezvăluit în exclusivitate la România TV că de aceste vouchere vor beneficia peste 4 milioane de români şi că măsura are valabilitate până la sfârşitul anului 2022, urmând ca apoi să se facă o evaluare a situaţiei economice din România pentru a decide dacă va fi nevoie să fie prelungită.

Ministrul Muncii a fost întrebat de Victor Ciutacu dacă guvernul are în vedere creşterea pensiei minime la 2.500 de lei, dar acesta a spus că este doar un deziderat ce nu poate fi atins în actualele condiţii economice.

Citeşte şi: Ce trebuie să faci ca să afli vechimea în muncă. Paşii pe care trebuie să-i parcurgi

„Mi-as dori sa fie asa. Am fost intrfebat intr-o dezbatere care este nivelul de la care cred ca ar trebui sa incepem si cam asta cred eu ca ar fi reperul, in conditiile actuale. Dar in aceasta perioada stim ce traversam. Asta nu reprezinta o scuza, ci incercam sa facem lucruri, vedeti ca suntem deja la al doilea pachet de masuri. Si la ora asta se lucreaza, ne dorim sa imlpementam modelul acelor carduri pentru alimente si la vouchere. Ne-am propus ca de la 1 iunie sa incepem transmiterea catre cetateni a acestor carduri.

Sunt 4 milioane de romani in prima faza si cu siguranta nu vom reusi din prima zi pentru toti. Am lucrat pentru a putea deconta cat mai mult din fonduri europene. Va fi definita si trecuta in actul normativ si lista produselor. Joi sau vineri sigur vom avea forma finala. Ne-am asumat in program pana la finalul acestui an, dupa care vazand si facand. Cand am implementat primul pachet social nu stiam ca vom avea un razboi la granita. De aceea nu stim ce se va mai intampla.”, a spus Marius Budăi, ministrul Muncii.

Citeşte şi: Virgil Popescu, prima reacţie despre interzicerea importului de petrol din Rusia. „Nu se pune problema să nu fim pregătiţi”