EXCLUSIV Medicul Virgil Stroescu, despre riscul consumului de carne: „Oamenii care au trăit și trăiesc mult sunt oamenii care mănâncă vegetale”

Medicul Virgil Stroescu a dezvăluit, în direct la România TV, că persoanele care consumă carne foarte des au șanse mai mari decât vegeterienii să se îmbolnăvească de cancer.

10 ian. 2024, 23:27
EXCLUSIV Medicul Virgil Stroescu, despre riscul consumului de carne: „Oamenii care au trăit și trăiesc mult sunt oamenii care mănâncă vegetale”
Medicul Virgil Stroescu, despre consumul de carne

Medicul Virgil Stroescu a vorbit, în cadrul emisiunii Punctul culminat, moderată de Victor Ciutacu la România TV, despre riscul consumului de carne.

„Un om care nu dă la copil decât salată, ăla nu-i un om normal. Sunt niște reguli. Și veganii care sunt la ora actuală nu sunt niște oameni care nu știu absolut nimic, dar s-a văzut foarte clar că există două categorii de aminoacizi: aminoacizii esențiali și neesențiali. Cine credeți că fac aminoacizi esențiali, plantele sau animalele? Plantele. Fără aminoacizi esențiali noi nu putem trăi. Aminoacizi esențiali fac doar plantele. Omul și animalele nu pot face aminoacizi esențiali. Asta e formidabil chiar. Nu putem spune că nu avem nevoie de aminoacizi din plante. Ele fac aminoacizi esențiali. 

Citește și: EXCLUSIV Virgil Stroescu, despre efectele nocive ale alcoolului asupra creierului: „Alcoolul face în creier ce au făcut minerii în Piața Universității: distruge, omoară”

E dovedit că alimentația cu carne nu e sănătoasă. Sunt milioane de oameni care nu au consumat carne. Închipuiți-vă puțin, în România, la cât timp se mânca o găină? La săptămână. Deci erau vegani dacă mâncau o dată pe săptămână. Eu nu zic că nu mâncau, dar, în general, oamenii care au trăit și trăiesc mult sunt oamenii care mănâncă vegetale. Din ce cauză, carnea nu este un animal sănătos, nu are fibre vegetale. Ăsta este secretul unei alimentații normale. Dacă n-ai fibre, ești un nenorocit: crește rata cancerului, pentru că nu împinge nimeni hrana, ești constipat, cancer de colon. Apoi, fibrele vegetale sunt ca un fel de mop, atrag tot ce face rău. Ai nevoie, strict necesar, pentru flora intestinală. Dacă nu mănânci fibre vegetale, nu poți să ai bună flora microbiană inferioară, pentru că în partea inferioară a intestinului fibrele vegetale se descompun și dau hrană și pentru microbiotă și pentru intestin, pe când hrana animală provoacă cancer”, a spus dr. Virgil Stroescu.

Citește și: EXCLUSIV Medicul Virgil Stroescu susține că postul previne cancerul: „La postul negru crește imunitatea. Devenim ca primii părinți în Eden care mâncau numai vegetale”

Totodată, medicul a criticat metodele nesănătoase de slăbire promovate în ultimul timp în mediul online, susținând că oamenii au nevoie de un regim adecavat și un aport suficient de nutrienți pentru a slăbi corect.

„Asta-i televizor. Evident că lumea numai ascultă după ureche și de aia se întâmplă nenorociri în lumea asta. Dacă vrei să slăbești, am și eu un regim, că mai lucrez și eu cu oamenii, și am văzut că dacă luni, miercuri, vineri beau numai supă și mănâncă puțin și fac efort fizic, scad de la 130 – 120 până la 70. Dar în fiecare zi… Luni, miercuri, vineri supă, restul mănânci normal. Ai nevoie de un aport suficient ca să trăiești”, a mai spus medicul Virgil Stroescu.