EXCLUSIV Medicul Virgil Stroescu susține că postul previne cancerul: „La postul negru crește imunitatea. Devenim ca primii părinți în Eden care mâncau numai vegetale”

Medicul Virgil Stroescu a dezvăluit de ce postul previne cancerul și a vorbit despre alimentația care predispune la cancer, la România TV, în emisiunea România la raport, cu Andreea Crețulescu.

26 dec. 2023, 21:15
EXCLUSIV Medicul Virgil Stroescu susține că postul previne cancerul: „La postul negru crește imunitatea. Devenim ca primii părinți în Eden care mâncau numai vegetale”
Medicul Virgil Stroescu susține că postul previne cancerul

Medicul Virgil Stroescu a dezvăluit, la România TV, că postul nu elimină cancerul, dar îl poate preveni, în special în primele stadii ale cancerului, atunci când se află încă în stadiul de inițiere.

„Cancerul e o boală complicată și nu poate fi ucisă de post. Sunt celule canceroase, gălăgioase, fac scandal și mănâncă foarte mult. Îs mai mari și au nevoie de hrană. Când omul nu e hrănit, nu are suficiente energii să o hrănească, dacă nu o hrănește, organismul poate să o atace, să o omoare. Mai ales, asta se întâmplă în primele stadii ale cancerului, când ai metastaze e mai greu.

Cancerul are trei stadii: inițierea – adică un om nu are cancer și dacă are celule canceroase care intră în el și se înmulțesc s-a inițiat cancerul. Trebuie să crească și apoi e un cancer care se dezvoltă și e progresia care dă metastaze, când ești la progresie poți să ții post cât vrei, nu are efecte foarte evidente, dacă celulele canceroase nu sunt bine hrănite tratamentul e mai ușor. Dacă e primul sau al doilea stadiu, sunt șanse ca această boală să fie mai calmă și organismul să o reducă sau elimine. Sunt cazuri. E importan, pentru a se face o tumoră cât un centimetru, trec 3 -5 ani”, a dezvăluit medicul Virgil Stroescu.

Citește și: EXCLUSIV | Virgil Stroescu dezvăluie secretele ascunse ale cancerului! Descoperă cum ne expunem la cea mai brutală boală a timpurilor: „Noi suntem făcuți de Dumnezeu să mâncăm hrană bazică”

Medicul a mai explicat și că uleiul încins creează un risc mai ridicat de a face cancer: „Dacă cineva mănâncă ulei încins are mai mare risc de a face cancer. Nu înseamnă că face a doua zi. Când e încins, crește riscul de a face cancer, sunt substanțe policiclice cancerigene.

Orice ulei încins nu e sănătos, trebuie să fie la temperatura camerei. Unele uleiuri țin mai mult la temperatura camerei, dar nu e sănătos să fie încins uleiul. E o regulă pentru cei care vor să fie sănătoși. Sunt oameni care mănâncă numai prăjeli, chiftele și nu au nimic. Organismul are rezerva ca omul să rămână sănătos o perioadă”.

De asemenea, medicul Virgil Stroescu susține că produsele animale nu sunt sănătoase, iar o alimentație nesănătoasă crește riscul de a face cancer.

„Când încep problemele, atunci e mai greu de vindecat și de asta prevenim. Avem imunitate naturală, când mâncăm ce nu trebuie, ea scade. De asta riscul de a te îmbolnăvi e mai mare. Dacă nu mănânci carne e post, dar post înseamnă a te abține de la a mânca. Noi ne abținem să mâncăm produse animale. Un post proteină, dar vegetale putem mânca. La postul negru crește imunitatea. Devenim ca primii părinți în Eden care mâncau numai vegetale. Orice om care ține post câteva săptămâni e mai sănătos după. Pentru că, să vă zic ceva, dovedit, cu micro scandaluri, toate produsele animale nu sunt sănătoase pentru om.

Citește și: EXCLUSIV| Dr. Virgiliu Stroescu aruncă bomba despre mâncarea preferată a românilor! ”Este cea mai mare otravă a organismului”

Sunt produse care au viață-n ele. Deci toată hrana vegetală dacă o mănânci cum e, îți dă vitamine, sunt hrănitoare. Dacă o fierbi, procesezi, își pierde niște proprietăți. Produsele animale au mediu acid și tot mediul acid favorizează boala canceroasă. Mediul bazic o diminuează. Proteinele animale sunt acide, cele vegetale sunt bazice”, mai spune Virgil Stroescu.