EXCLUSIV Mihai Tudose: Acceptăm să intrăm la guvernare. Avem oameni pentru trei guverne, nu pentru unu

Mihai Tudose confirmă într-o intervenţie telefonică la România tv că PSD este pregătit să intre la guvernare, precizând că până acum nu au fost contactaţi de PNL pentru discuţii privind o eventuală coaliţie.

02 nov. 2021, 21:31
EXCLUSIV Mihai Tudose: Acceptăm să intrăm la guvernare. Avem oameni pentru trei guverne, nu pentru unu

Mihai Tudose a declarat, marţi seară, la România Tv că social-democraţii sunt pregătiţi să intre la guvernare şi spun că sunt gata să negocieze cu cei de la PNL.

Mihai Tudose: Nu va închipuiţi ca noi stam 24 de ore la Kiselef si asteptam un telefon

Tudose a declarat că PSD nu a fost contactat până acum de liderii PNL pentru a forma o coaliţie de guvernare.

„Inteleg ca cei de la PNL vor sa se vada intai cu USR-ul. Ok, nu am inteles de ce sunt ei lideri in aceste negocieri. Nu va inchipuiti ca noi stam 24 de ore la Kiselef si asteptam un telefon. Sa vina domnul presedinte in tara, să convoace consultari. Vor sa avem negocieri inainte,in regula. Ceea ce pot sa va asigur este ca vor fi facute publice locul si data intalnirii. Vom anunta inainte.

Nu am stabilit cine se duce la guvern. Nu s-a făcut la noi o lista, nu s-a vorbit nimic, nu s-a negociat nimic.

Ne intalnim cu ei (n.r PNL), daca se degaja o formula de guvernare, acceptam sa intram la guvernare. Avem oameni pentru trei guverne nu pentru unul singur. Dupa ce vorbim cu ei ne intoarcem la partid, convocam forul de conducere al partidului si vedem ce facem. Vedem ce vor ei de la viaţă, daca dupa aia conducerea partidului va primi un mandat, va urma o noua tura de negocieri.

Ideea de a intra la guvernare nu este pentru a salva PNL-ul, este pentru a salva ţara. Suntem pregătiţi pentru orice situaţie, deciziile le vor lua partidul „, a declarat europarlamentarul al România Tv.

Citeşte şi Dacian Cioloş despre negocierile PNL-PSD: „Ştim ce înseamnă asta, sunt multe guri de hrănit, baroni care aşteaptă bani”

Biroul Politic Naţional al PNL s-a reunit marţi, la ora 18, pentru a stabili o echipă de negociere şi mandatul acesteia în discuţiile cu PSD şi USR, după ce luni premierul desemnat Nicolae Ciucă a anunţat că şi-a depus mandatul, iar preşedintele liberalilor, Florin Cîţu, a anunţat că va fi propusă flexibilizarea mandatului.

„Mergem la negocieri, nu putem spune strategia. O vom spune atunci cand vom fi in fata cu cei cu care negociem. Dupa aceata conferinta voi contacta liderii politici pentru a avea maine intalniri. Vom avea cate o strategie pentru fiecare negociere in parte, dar in ambele varianta va fi de premier liberal.”, a declarat Florin Cîţu.

Citeşte şi UPDATE Scandal în şedinţa PNL, s-a votat „flexibilizarea” negocierilor. Ce a cerut Florin Cîţu în BPN

 


loading...
Partenerii noștri