EXCLUSIV Victor Ponta, rezolvare pentru criza politică: „Iohannis trebuie să-l cheme pe Marcel Ciolacu la Cotroceni şi să îl întrebe dacă poate face o majoritate”

Fostul premier Victor Ponta a intervenit telefonic luni, la România TV, pentru a discuta despre criza politică din România, care durează de mai bine de o lună, timp în care sute de români mor zilnic de Covid.

01 nov. 2021, 19:32
EXCLUSIV Victor Ponta, rezolvare pentru criza politică: „Iohannis trebuie să-l cheme pe Marcel Ciolacu la Cotroceni şi să îl întrebe dacă poate face o majoritate”

Victor Ponta spune că singura soluţie pentru ieşirea din criza politică este un guvern de uniune PSD-PNL, în care social-democraţii să dea premierul, astfel încât să fie asigurată majoritatea parlamentară, dar să fie respectat şi votul din decembrie 2020, când PSD a avut cel mai mare scor.

„Domnul Iohannis cu siguranta, mai mult decat domnul Basescu, a iesit din sfera de presedinte rbitru, el e presedintele PNL. Important este ca este o criza cumplita, mai rau decat in 2012, si avem nevoie de un guvern, iar domnul Iohannis nu vrea sa sprijine ideea aceasta a unui guvern. Nu pentru el personal e o perioada proasta, dar pentru romani e cea mai rea de dupa 89.

In ultimii 10 ani romanii au dus-o bine cand a fost USL, pe care il injura diversi indivizi care atunci nu au putut fura. Deci da, cred ca singura solutie este un guvern PSD-PNL, in care PSD sa aiba premierul. Alta solutie… PNL nu poate guverna singur, PNL cu USR, Doamne fereste, se urasc. Liberalii și USR se urăsc mai rău decât evreii cu palestinienii. Deci alta solutie nu exista, iar domnul Iohannis ar trebui sa realizeze si sa repare greselile facute si sa recunoasca votul poporului.

Victor Ponta: „Românii au dus-o bine pe vremea PSD şi rău cu guvern de dreapta”

Mor 500 de oameni pe zi, s-a triplat asigurarea la masini, s-a triplat intretinerea, firmele romanesti platesc de 5 ori mai mult decat anul trecut gazele. Ce sa spui, ca stam si facem alegeri la anul, in martie-aprilie? Si pana atunci ce facem.

Sunt doua conditii pentru dizolvarea Parlamentului. Trebuie sa pice a doua oara guvernul, a doua este sa treaca 60 de zile de la motiune.

Eu cred ca domnul Iohannis trebuie sa-l cheme pe domnul Ciolacu si sa intrebe daca pot face o majoritate si sa conduca tara. Adica PSD e bun sa voteze un guvern Ciuca, dar nu sa conduca? PSD nu e rau, oamenii au dus-o bine cu PSD si rau cu guvern de dreapta. Deci asta trebuie sa faca domnul Iohannis cand se intoarce de pe unde este el plecat”, a declarat Victor Ponta, în exclusivitate la România TV.

Citeşte şi: Cum poate fi suspendat Klaus Iohannis, conform Constituţiei. Condiţiile care trebuie îndeplinite pentru organizarea referendumului şi cum se ajunge la demitere