EXCLUSIV | Mihai Tudose, avertisment despre criza din coaliţia de guvernare. „Cîțu s-a dus pe gheață. O fi pariat cineva împotriva leului zilele acestea?”

Europarlamentarul PSD, Mihai Tudose, a avertizat, joi seara, la România TV, că actuala criză politică generată în interiorul coaliţiei de guvernare ar putea influenţa cursul leu - euro. De asemenea, fostul premier este de părere că Florin Cîţu va fi înlocuit deoarece preşedintele Klaus Iohannis va desemna un alt prim-ministru.

02 sept. 2021, 23:23
EXCLUSIV | Mihai Tudose, avertisment despre criza din coaliţia de guvernare. „Cîțu s-a dus pe gheață. O fi pariat cineva împotriva leului zilele acestea?”

Mihai Tudose a catalogat actuala criză din interiorul Guvernului drept o „scenetă” şi o „resetare a întregului joc”.

„Cred că asistăm la o scenetă, când unul scutură batista cu o mână şi cu mâna cealaltă îţi ia ceasul şi la urmă încearcă să-ţi vândă batista. E vorba de o resetare a întregului joc din punctul vedere al celor care ne conduc.

E clar că Cîțu s-a dus pe gheață. Cineva i-a spus: du-te, băiete, că faci bine ce faci. E un scenariu bine pus la punct”, a declarat Mihai Tudose, la România TV, în cadrul emisiunii „Punctul Culminant”, prezentată de Victor Ciutacu.

Mihai Tudose, avertisment despre criza din coaliţia de guvernare. „Cîțu a avut o mare victorie, fiindcă e la mintea cocoşului că influenţează cursul prin ceea ce face”

„Am auzit astăzi o declaraţie a lui Ludovic Orban. Vă spun sincer că mi-a fost milă de el. Când spunea cu seninătate că s-a convocat Biroul Permanent al PNL, au fost toţi. Pe mine nu m-au invitat. Aşa ceva nu se poate.

Şi el şi Cîţu ne povestesc cum călăresc ei pe câmpiile patriei, armăsari care scuipă flăcări, dar nu își dau seama că cineva le-a luat calul de sub ei”, a mai precizat fostul premier.

Mai mult, Mihai Tudose este de părere că USR PLUS nu va mai susţine o formulă guvernamentală alături de PNL.

„USR nu mai are cum să mai susțină, pentru că a mai comis-o o dată când a fost cu Voiculescu (Vlad Voiculescu). Pe două zile au venit iar la guvernare şi a fost totul ok. De data asta nu mai merge.

Dacă o mai fac o dată, o să avem toţi în cămară nişte borcane cu castraveţi în saramură, gogoşari în oţet şi un borcan cu murături USR.

Până luni vom asista la desfășurarea unui scenariu în care, după ce lucrurile se amplifică până la paroxism, încep cedările. Noi, PNL, îl schimbăm pe Cîțu, vă facem hatârul, dar reorganizăm aria de competențe pe ministere. Şi o să zboare niște ministere de la USR”, a mai spus Mihai Tudose.

Citeşte şi: USR PLUS depune moţiunea împotriva lui Cîţu cel mai târziu luni. Dan Barna: „Dacă moțiunea nu trece, ne dăm demisiile instantaneu. De ce să ne retragem înainte?”

Mihai Tudose: „O să fie alt prim-ministru desemnat de președinte fiindcă Cîţu din nou îşi va da demisia”

„O să fie alt prim-ministru desemnat de președinte fiindcă Cîţu din nou îşi va da demisia. (…) A treia cale. Lebăda neagră!

Eu îl văd pe Cîțu foarte fericit. Mi-am adus aminte astăzi că prima acuzație publică la adresa lui a fost atacul speculativ asupra leului. Când te dai economist și provoci o criză din asta absolut aiurea, e clar că leul o ia la vale.

O fi pariat cineva împotriva leului zilele acestea? Mi se pare foarte fericit. Dacă vă aduceți aminte de declarația lui Cîțu… Ţara arde și el pune o postare că România câștigă astăzi big time.

Nu văd ce mama dracului a câștigat România astăzi. În timp ce noi vorbim, țările din Europa implementează PNRR, adică au banii și au început să-i plimbe în economiile lor. La noi dimpotrivă.

Cîțu a avut o mare victorie, fiindcă e la mintea cocoşului că influenţează cursul prin ceea ce face, și noi ne ducem după fenta cu batista, iar băieții ăștia ne-au furat mobila din casă”, a conchis Mihai Tudose, europarlamentar PSD, în direct la România TV.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu aruncă bomba. PSD va vota moţiunea de cenzură iniţiată de USR şi AUR împotriva lui Florin Cîţu. Care e condiţia – EXCLUSIV