Marcel Ciolacu aruncă bomba. PSD va vota moţiunea de cenzură iniţiată de USR şi AUR împotriva lui Florin Cîţu. Care e condiţia – EXCLUSIV

Marcel Ciolacu a anunţat că o să voteze moţiunea de cenzură iniţiată de USR şi AUR împotriva lui Florin Cîţu în condiţiile în care cele două partide vor strânge numărul necesar de voturi.

02 sept. 2021, 21:26
Marcel Ciolacu aruncă bomba. PSD va vota moţiunea de cenzură iniţiată de USR şi AUR împotriva lui Florin Cîţu. Care e condiţia – EXCLUSIV

Marcel Ciolacu aruncă bomba. Preşedintele PSD spune că partidul pe care îl conduce nu va depune un asemenea act dacă nu are cele 234 de semnături necesare.

Marcel Ciolacu aruncă bomba. PSD va vota moţiunea de cenzură iniţiată de USR şi AUR împotriva lui Florin Cîţu

„Să depună moţiune AUR cu USR. Vă spun aici în exclusivitate. Să semneze AUR şi USR moţiunea şi noi o votăm şi pică guvernul Cîţu. Eu împreună cu toţi colegii mei o vom vota, vă promit. Au suficiente semnături, îi mai cer lui Orban, că pentru el o fac. E treaba lor. Eu am ce vota, nu depun moţioune de cenzură dacă nu am 234 de semnături. Nu se folosesc de PSD ca să îşi negocieze ei nemerniciile din Guvern şi funcţiile lor.

Să depună ei o moţiune, USR-ul cu AUR-ul, să o depună la Parlament şi eu vă promit că toţi colegii mei, 157, o vor vota.”,a  declarat Marcel Ciolacu, în exclusivitate, pentru România TV.

USR PLUS transmite că 80 de parlamentari au semnat moţiunea de cenzură şi că acest demers poate fi evitat doar dacă Florin Cîţu nu va mai deţine funcţia de prim-ministru.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu desfiinţează coaliţia de guvernare: Acest Guvern s-a transformt în bâlci. E un bazar unde fiecare schimbă pentru interesul lui! – EXCLUSIV
„Cele 80 de voturi ale USR PLUS care au ajutat la formarea actualei majorităţi sunt astăzi semnături pe moţiunea de cenzură pe care am anunţat-o aseară, după demiterea abuzivă şi lipsită de temei a ministrului Stelian Ion. Îi invităm alături de noi pe toţi parlamentarii responsabili şi interesaţi ca această criză politică declanşată de un prim-ministru iresponsabil să dureze cât mai puţin” a scris USR PLUS, pe o reţea de socializare.

Uniunea USR PLUS cere celorlalte forţe politice „să nu intre în tergiversări şi jocuri politicianiste”, astfel încât să fie depusă şi votată „urgent” moţiunea.

„E momentul să vedem dacă discursul se transpune în fapte. Florin Cîţu trebuie să plece. Este o moţiune necesară şi poate fi evitată doar dacă Florin Cîţu îşi dă demisia de onoare sau Coaliţia îi retrage sprijinul politic”, a menţionat aceeaşi sursă.

Citeşte şi: Dan Barna a dezvăluit ce premier PNL ar agrea USR PLUS: „Ilie Bolojan ar avea susţinerea noastră fără niciun fel de probleme”