EXCLUSIV Mihai Tudose explică de ce au fost comandate 120 de milioane de doze de vaccin în România: „Sunt contracte de zeci de miliarde, să fim serioşi! Poate cineva plăteşte, legal, până la urmă”

Fostul premier Mihai Tudose a fost invitatul lui Victor Ciutacu în emisiunea Punctul Culminant, de la România TV, în cadrul căreia a discutat despre declaraţiile ministrului Sănătăţii Alexandru Rafila, care a anunţat când este probabil că va fi vârful infectărilor cu Covid în România.
Filip Stan
11 iul. 2022, 21:35
EXCLUSIV Mihai Tudose explică de ce au fost comandate 120 de milioane de doze de vaccin în România:

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că în săptămâna precedentă au fost înregistrate aproape 15.000 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-COV2. În cazul a 20% dintre pacienţi este vorba despre reinfectare. Mihai Tudose a vorbit şi despre recomandarea lui Rafila ca românii să se vaccineze cu doza a patra doar când producătorii de vaccinuri vor face o variantă care să fie eficientă împotriva actualelor tulpini de coronavirus. Iar acest lucru se va întâmpla abia în toamnă.

„Daca ministrul nu era medic, aveam o discutie. Ca am avut si economisti sau juristi la Ministerul Sanatatii. Dar domnia sa este specialist pe microbiologie, recunoscut la nivel mondial, asa ca eu am incredere in ceea ce spune domnul Rafila. Eu am trei doze. Tata, Dumnezeu sa-l ierte, a murit si din cauza Covid, alti oameni din familia mea, cu doua doze, au facut Covid, dar in 4 zile s-au negativat.

Deci nu sunt specialist, dar vad ca, desi nu te imunizeaza, pare ca treci mai usor prin boala. Dar ma innebuneste apetenta unora care nu au nicio treaba de a da sentinte d-astea cu regim de lege. Am venit din Germania, trebuia masca in avion, dar in aeroport nu mai trebuia, desi te calcai pe picioare.

Citeşte şi: Ce spune Alexandru Rafila despre doza a patra de vaccin anti-COVID. Cine nu ar trebuie să se vaccineze acum

Pana la urma, intrebarile astea, de ce avem noi atatea doze de vaccin, am citit azi o declaratie a comisarului european pe Sanatate, ca probabil a primit si el intrebari de ce a comandat atatea. Hai sa fim seriosi, e vorba de contracte de zeci de miliarde. Acum, sa vedem, poate cineva plateste pana la urma, legal vorbind. Ne aducem aminte ce umbrela fabuloasa a fost pandemia, cu masti, cu izolete, care nu au fost acum 4000 de ani si totusi am inceput sa le uitam. Mai cu seceta, mai cu gazul, mai cu razboiul, am inceput sa ne luam cu altele, dar avem in acest moment depozite pline cu masti, cu combinezoane, cu izolete, cu doze de vaccin.

Am mai vorbit cu domnul Rafila si am vazut ca este foarte coerent in ceea ce vrea sa faca si am incredere ca acest Guvern ii va lasa pe cei care se pricep sa faca treaba. Ca inainte aveau comitetele alea, din care oricine facea parte, mai putin medici. Eu am incredere in medicii specialisti. Nici macar in medicii de urgenta. Intre un medic epidemiolog si cel mai bun medic de urgenta din lume, in cazul asta am incredere in epidemiolog.”, a declarat Mihai Tudose, în exclusivitate la România TV.

Citeşte şi: Numărul cazurilor COVID-19, dublu de la o săptămână la alta. Dr. Carmen Dorobăţ: „Cei care nu vor să se îmbolnăvească, să poarte masca în locurile aglomerate”

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!