EXCLUSIV Mihai Tudose explică de ce au fost comandate 120 de milioane de doze de vaccin în România: „Sunt contracte de zeci de miliarde, să fim serioşi! Poate cineva plăteşte, legal, până la urmă”

Fostul premier Mihai Tudose a fost invitatul lui Victor Ciutacu în emisiunea Punctul Culminant, de la România TV, în cadrul căreia a discutat despre declaraţiile ministrului Sănătăţii Alexandru Rafila, care a anunţat când este probabil că va fi vârful infectărilor cu Covid în România.

11 iul. 2022, 21:35
EXCLUSIV Mihai Tudose explică de ce au fost comandate 120 de milioane de doze de vaccin în România: „Sunt contracte de zeci de miliarde, să fim serioşi! Poate cineva plăteşte, legal, până la urmă”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că în săptămâna precedentă au fost înregistrate aproape 15.000 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-COV2. În cazul a 20% dintre pacienţi este vorba despre reinfectare. Mihai Tudose a vorbit şi despre recomandarea lui Rafila ca românii să se vaccineze cu doza a patra doar când producătorii de vaccinuri vor face o variantă care să fie eficientă împotriva actualelor tulpini de coronavirus. Iar acest lucru se va întâmpla abia în toamnă.

„Daca ministrul nu era medic, aveam o discutie. Ca am avut si economisti sau juristi la Ministerul Sanatatii. Dar domnia sa este specialist pe microbiologie, recunoscut la nivel mondial, asa ca eu am incredere in ceea ce spune domnul Rafila. Eu am trei doze. Tata, Dumnezeu sa-l ierte, a murit si din cauza Covid, alti oameni din familia mea, cu doua doze, au facut Covid, dar in 4 zile s-au negativat.

Deci nu sunt specialist, dar vad ca, desi nu te imunizeaza, pare ca treci mai usor prin boala. Dar ma innebuneste apetenta unora care nu au nicio treaba de a da sentinte d-astea cu regim de lege. Am venit din Germania, trebuia masca in avion, dar in aeroport nu mai trebuia, desi te calcai pe picioare.

Citeşte şi: Ce spune Alexandru Rafila despre doza a patra de vaccin anti-COVID. Cine nu ar trebuie să se vaccineze acum

Pana la urma, intrebarile astea, de ce avem noi atatea doze de vaccin, am citit azi o declaratie a comisarului european pe Sanatate, ca probabil a primit si el intrebari de ce a comandat atatea. Hai sa fim seriosi, e vorba de contracte de zeci de miliarde. Acum, sa vedem, poate cineva plateste pana la urma, legal vorbind. Ne aducem aminte ce umbrela fabuloasa a fost pandemia, cu masti, cu izolete, care nu au fost acum 4000 de ani si totusi am inceput sa le uitam. Mai cu seceta, mai cu gazul, mai cu razboiul, am inceput sa ne luam cu altele, dar avem in acest moment depozite pline cu masti, cu combinezoane, cu izolete, cu doze de vaccin.

Am mai vorbit cu domnul Rafila si am vazut ca este foarte coerent in ceea ce vrea sa faca si am incredere ca acest Guvern ii va lasa pe cei care se pricep sa faca treaba. Ca inainte aveau comitetele alea, din care oricine facea parte, mai putin medici. Eu am incredere in medicii specialisti. Nici macar in medicii de urgenta. Intre un medic epidemiolog si cel mai bun medic de urgenta din lume, in cazul asta am incredere in epidemiolog.”, a declarat Mihai Tudose, în exclusivitate la România TV.

Citeşte şi: Numărul cazurilor COVID-19, dublu de la o săptămână la alta. Dr. Carmen Dorobăţ: „Cei care nu vor să se îmbolnăvească, să poarte masca în locurile aglomerate”