EXCLUSIV Mihai Tudose: „Fiecare zi cu această Coaliţie la guvernare aduce lucruri ireparabile”

Fostul premier a vorbit marţi seară, la emisiunea Punctul culminant, moderată de Victor Ciutacu, despre Mintia, vânzarea PETROM şi "ziua Festivalului Raluca Turcan".

27 iul. 2021, 22:11
EXCLUSIV Mihai Tudose: „Fiecare zi cu această Coaliţie la guvernare aduce lucruri ireparabile”

Mihai Tudose a „biciuit” cu cuvinte grele Guvernarea Cîţu după ce s-a decis închiderea termocentralei de la Mintia. „E o tragedie. Am atras atentia ca sunt niste lucruri care, o data facute, nu se mai intorc. Asta e calea pe care o urmeaza tradatoriide la putere. E  vorba de o tradare deoarece ocupa un loc important in sistemul energetic. Este evident ca intr-un timp mai departat se va renunta la exploatarea carbunelui. Germania a negociat pana in 2038. La noi, nu numai centrala va avea de suferit. Sunt multi someri, Valea Jiului are aceeaşi soartă”, a declarat Mihai Tudose în direct la emisiunea Punctul Culminant, moderată de Victor Ciutacu. „I-au monit pe oamenii de la Mintia cu sume importante, am auzit in jur 12 mii de euro. Cat poti sa trsaiesti? O perioada. Acum, e oficial ca nu mai e apa calda si caldura în zona. Vestea proasta e ca noi avem 4 anotimpuri si unul e iarna. Muncitorii vor fi folositi la inchiderea minelor. Dupa ce se termina, minerii vor trebui sa croseteze”,  a mai spus Tudose, care a anunţat, pe de altă parte, infrigement pentru România în agricultură şi posibilitatea ca PETROM să ajungă pe la ruşi, unde şi-a definitivat studiile Raluca Turcan.

„Cu fiecare zi care trece cu acesti oameni la guvenare, se duc resursle romaniei, interesele romaniei, iar multe sunt ireparabile. Va avea aceeasi soarta si complexul Oltenia. s-au dus. PNRRsta acolo bine undeva. Ei sunt foarte fericiti ca nu primim nimic. Exista un zvon toate imprumutiurile au fost girate unei firme. Da niste calificative tarii, un zvon…”, a mai spus Mihai Tudose.

Termocentrala Mintia a fost închisă, oficial, în noaptea de luni spre marţi, când energeticienii au ieşit din ultimul şut. Mai mulţi angajaţi s-au adunat în curtea termocentralei pentru a protesta. Printre ei a fost prezent şi liderul Sindicatului ”Solidaritatea”, Cristian Iştoc, care a declarat că închiderea acestui obiectiv este un asasinat energetic, girat de ministrul Energiei Virgil Popescu.

Termocentrala Mintia închisă generează revoltă printre sindicaliști: „Este un asasinat energetic. Județul Hunedoara se va îmbogăți cu 1.500 de șomeri”

Mai mulţi foşti angajaţi ai Termocentralei Mintia s-au adunat în curtea acesteia, noaptea trecută, şi au aprins candele pentru a marca închiderea definitivă a acesteia.

”Este un asasinat energetic, închiderea unui colos industrial de 1275  megawati putere instalata, singurul mare producător de energie electrică din zona de nord-vest a României, odată cu închiderea acestui obiectiv au fost trimişi acasă 700 de angajaţi. Judeţul Hunedoara se va îmbogăţi astăzi cu 1500 de şomeri pentru că pe lângă cei 700 de angajaţi disponibilizaţi de la Termocentrala Mintia mai sunt încă aproximativ 700 disponibilizaţi în Valea Jiului.  Aceste concedieri au fost făcute şi girate de ministrul Energiei Virgil Popescu, de prefectul de Hunedoara care acum negociază cu o firmă de casă să aducă 50 de angajaţi înapoi care să mimeze conservarea instalaţiilor.  Colegii mei pot confirma că au fost scoase de sub tensiunei nstalatiile turbinelor, cazanelor. (…) Vrem să le spunem devenilor că nu mai au alternativă pentru iarna viitoare, nu se va reuşi pornirea instalaţiilor. Vom singurul municipiu reşedinţă de judeţ care va avea şcolile închise nu din cauza pandemiei, ci din cauza frigului”, a declarat Cristian Iştoc, preşedintele Sindicatului ”Solidaritatea” din judeţul Hunedoara.

Protest la termocentrala din Mintia, după ce sute de angajaţi au fost concediaţi. Unitatea urmează să se închidă în lipsa avizului de mediu. VIDEO

Încă de la începutul lunii martie, de când ultimul tren cu cărbune a ajuns la Mintia, a urmat o perioadă în care nimeni nu ştia exact viitorul acestei termocentrale. Lucrurile s-au clarificat în această vară când a urmat concedierea colectivă a tuturor angajaţilor.

Fostul premier PSD, Mihai Tudose, a ironizat-o pe Raluca Turcan, după ce ministrul Muncii i-a urat ”la mulți ani” baronului Brukenthal, la împlinirea a 300 de ani de la naștere.

„Când ești prost de mic… când te faci mare doar te joci! O mai țineți minte pe ”doamna” care avea dificultăți majore în a-și aduce aminte ce vârstă are? Oscilând între 27 și aproape 40… Dar pe autoarea lu’: să-nu-ne-culcăm-vii-și-să-ne-trezim-morți? Daaaaaa! Raluuuuca Turcan!!! Noul val PNL! Lovește din nou: îi urează la mulți ani baronului von Brukenthal! Faptul că omu’ a murit acum peste 200 de ani este doar un amănunt… (…) Ăștia care nu au aflat încă faptul că nu se spune la mulți ani unei persoane decedate… ne conduc!!!”, a scris Tudose pe contul său de facebook.