EXCLUSIV | Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, despre facturile bucureștenilor în plină iarnă: ”Nicușor Dan are datorie de 700 de milioane de lei către Elcen”

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a explicat astăzi, la România TV, cât vor veni facturile și ce probleme pot apărea în Capitală, din cauza lui Nicușor Dan. Mai jos ai toate detaliile.

24 ian. 2024, 13:44
EXCLUSIV | Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, despre facturile bucureștenilor în plină iarnă: ”Nicușor Dan are datorie de 700 de milioane de lei către Elcen”

Anunț de ultima oră de la Ministerul Energiei despre facturile din această iarnă. Ministrul Sebastian Burduja a explicat, în exclusivitate pentru România TV, cât vor veni facturile și ce probleme pot apărea în Capitală, din cauza lui Nicușor Dan.

Citește și Nicuşor Dan visează la un nou mandat la PMB şi acţionează ca Lăpuşneanu: „Negociez cu toate partidele de dreapta”

”Elcen are nevoie de bani”

Printre altele, Burduja a susținut că schema de plafonare va continua, iar românii vulnerabili sunt în continuare susținuți și protejați de stat.

„Facturile nu se vor modifica, prețurile rămân plafonate, deci, în eventualitatea unui consum identic vor fi identice. Am menținut schema, deci protejăm românii vulnerabili, asta înseamnă la energie electrică 5 milioane de gospodării, lunar 35 de lei, o sumă rezonabilă.

Ani de zile nu s-a investit în sistemul de termoficare ce ține de ministerul Energiei. Noi ne asigurăm că lucrurile sunt normale cu cele patru CET-uri, din păcate, Nicușor Dan are datorie de 700 de milioane de lei către Elcen, deci anumite afirmații cum că ar fi fost scoasă Primăria din faliment nu se susține”, a spus Burduja, în exclusivitate pentru România TV.

Citește și Nicuşor Dan: „Nu se pune problema prelungirii protestului în Capitală. Marţi îi dăm telefon organizatorului”

„Elcenul are nevoie de bani ca să producă apă caldă și căldură pentru bucureșteni. Soluția e să grăbească investițiile PMB în rețeaua de termoficare”, a mai spus Burduja, în exclusivitate pentru România TV.