EXCLUSIV Ministrul Gabriela Firea promite ajutor financiar de 1.500 lei pentru copiii care nu au mai prins loc la grădinițe și creșe de stat și vouchere pentru femeile însărcinate

Victor Ciutacu face astăzi un demers jurnalistiv fără precedent. Merge oră de oră în birourile noilor miniștri și prezintă top trei măsuri care se iau pentru populație. Victor Ciutacu a ajuns și la ministerul Familiei, în biroul ministrului Gabriela Firea.

21 iun. 2023, 15:14
EXCLUSIV Ministrul Gabriela Firea promite ajutor financiar de 1.500 lei pentru copiii care nu au mai prins loc la grădinițe și creșe de stat și vouchere pentru femeile însărcinate

”Ministerul nostru crează politici publice pentru familie, pentru tineri, dedicate femeilor în această componentă a calității de șanse. pentru primul capitol, acela al familiei, lansăm anul acesta un pachet pentru creșterea natalității. Primul se referă chiar la un subiect la zi, sunt părinți care stau încă de noaptea la cozi pentru a prinde loc la creșă, la grădiniță. E umilitor și din păcate nu toți reușesc să găsească un loc la stat și atunci trebuie să se îndrepte către o instituție privată care costă. Și atunci venim cu acest sprijin financiar de 1.500 lei pentru copiii care nu au mai găsit loc la stat, la creșe și grădinițe, și se îndreaptă spre sistemul privat și este o subvenționare a costului. De regulă, în sistemul privat 2000 – 2500 lei ar fi costul și o parte să fie suportat de Guvern, prin Ministerul Familei”, a explicat ministrul Familiei, Gabriela Firea.

Citește și: EXCLUSIV Ciutacu ia pulsul ministerelor într-o singură zi. Sorin Grindeanu: „În curând va fi inaugurat lotul 2 din A0 Nord, care face legatura dintre DN1 şi DN2. La anul se va circula pe autostradă de la Craiova la Constanţa”

De asemenea, Firea anunță sprijin financiar și pentru femeile însărcinate.

”Deși o serie de analize sunt decontate de către Guvern, prin ministerul Sănătății, există li multe alte analize care se realizează pe timpul sarcinii și din lipsa banilor multe femei nu mai fac aceste analize. Suntem pe locul întâi la categoria mortalitate infantilă, tocmai pentru că nu se depistează la timp anumite afecțiuni.

Venim, de asemenea, cu un sprijin financiar, de 2500 lei, pentru femeile însărcinate”, a mai spus Gabriela Firea.