EXCLUSIV Ministrul Muncii, anunţul momentului despre cresterea salariului minim pe economie. Ce se întâmplă cu majorarea pensiilor

Ministrul Muncii a făcut noi precizări privind pachetul de măsuri sociale care i-ar ajuta pe români să facă mai uşor faţă preţurilor mari. Marius Budăi a dezvăluit dacă va creşte sau nu salariul minim cu 200 de lei şi ce se întâmplă cu majorarea pensiilor.

05 apr. 2022, 22:36
EXCLUSIV Ministrul Muncii, anunţul momentului despre cresterea salariului minim pe economie. Ce se întâmplă cu majorarea pensiilor

Ministrul Muncii, anunţul momentului pentru români. Marius Budăi a făcut noi precizări privind pachetul de măsuri sociale care urmează să fie adoptat în curând de Guvern.

Ministrul Muncii, anunţul momentului pentru români

Citeşte şi Pensii 2022. Schimbare majoră pentru 5 milioane de pensionari, ce se întâmplă cu taloanele

„Traversam o perioada grea. Dupa o criza sanitara s-a suprapus o criza economica, după care o criză de securitate la granita noastră, care adânceste criza economică. Grija principala a oricarui Guvern ar trebui sa fie categoriile vulnerabile.

Trebuie sa ne asiguram ca nimeni nu este lasat in urma si ca aceste categorii de persoane vulnerabile trebuie sprijinite. Pe langa masurile luate, trebuie sa venim si cu alte masuri care sa le asigure cetatenilor o traversare mai usoara a acestei perioade. Avem în vedere acele vouchere pentru alimente, vouchere pentru elevii cu burse sociale, cresterea valoriii tichetelor de masă.  Trebuie să venim şi in sprijinul trasportatorilor, al oamenilor de afaceri. Să facem un pachet denumit sprijin pentru România”, a declarat Budăi la România Tv.

Ministrul a mai declarat că sunt discuţii pentru majorarea salariului minim pe economie cu 200 de lei.

„Avem aceste discutii. Au fost transate o parte din ele. Speram ca maine sa le avem tranşate  pe toate, pentru a le putea adopta in termen cat mai scurt prin ordonante de urgentă.

Ne dorim sa sprijinim în primul rand cetatenii vulnerabili. Recent am beneficiat de vizita comisarului de munca la nivel european. Am stabilit ca trebuie sa flexibilizam si ssa nu asiguram o saracie in românia pana în anul 2070.”, a mai spus ministrul.

Citeşte şi PENSII 2022. O nouă categorie de români se poate pensiona mai devreme. Este oficial!

Marius Budăi a făcut noi precizări privind majorarea pensiilore.

„La acest moment, toate pensiile din România suntem la 9,3-9,4 la suta. Nu exista spatiu de negociere aici. Cifrele sunt cifre. Am stabilit cu comisarul pentru muncă faptul că noi trebuie să luptam împotriva saraciei. O sa incepem în primul rand cu cei din categoriile vulnerabile.

Ma bucur sa va anunt că exista flexibilitate din partea CE. Nu ne dorim sa punem in pericol obiectivele din PNNR. Eu perosnal o sa refuz sa semnez vreo reforma din PNRR care să-i saraceasca pe români. Eu inainte de a fi ministru sunt om. Nu -mi permit, si nu o sa semnez niciodata vreo reforma care să.i sărăcească pe români, chiar cu riscul pierderii functiei. Suntem de acord cu tot ceea ce înseamnă reforme. Să nu uităm ca România are in europa intre 4 si 5 milioane de romani, care au fost pregatiti de romania. Romania este un contributor net si atasat la proiectele europene. Trebuie sa primim un tratament egal cu celelalte tari”, a mai spus Budăi.