EXCLUSIV. Ministrul Muncii, dezvăluiri despre blocajul de la pensii. Când va fi gata noua lege a pensiilor

Ministrul Muncii a făcut noi dezvăluiri privind blocajul de la pensii, sâmbătă seară, la România Tv. Marius Budăi a spus când va fi gata noua lege a pensiilor şi a explicat ce se întâmplă cu acordarea voucherelor sociale.

30 apr. 2022, 19:38
EXCLUSIV. Ministrul Muncii, dezvăluiri despre blocajul de la pensii. Când va fi gata noua lege a pensiilor
Ministrul Muncii, dezvăluiri despre blocajul de la pensii

Ministrul a făcut noi dezvăluiri privind blocajul de la pensii, care a apărut după renegocierea PNNR. Documentul asumat de România impune țării noastre să facă reforma pensiilor, acestea urmând să fie un procent fix de 9,4% din Produsul Intern Brut (PIB).

Ministrul Muncii: Aceasta reforma a pensiilor cuprinsa in PNRR nu-şi avea locul

Citeşte şi Marius Budăi, anunţul momentului privind majorarea pensiilor mici: „Este neconstituţional şi nelegal”

Marius Budăi a declarat la România Tv că reforma pensiilor cuprinsă în PNRR nu-şi avea locul, precizând că la finalul anului va fi gata noua lege a pensiilor, care va debloca totul.

„Suntem într-un blocaj, pentru că aceasta reforma a pensiilor cuprinsa in PNRR nu-şi avea locul. Nu ne blocam aici, mergem mai departe cu legea veche. După ce o vom imbunatati, daca este cazul, vom avea legea şi vom debloca totul. Vrem sa finalizăm noua lege a pensiilor pana la finalul anului acesta.

Am continuat introducerea dosarelor in sistemul public de pensii şi avem peste 2,4 milioane de dosare introduse în sistemul electronic de pensii. Astfel, în momentul în care avem etapa finala a reformei asumată in PNRR, dar nu asa cum a fost asumată ci schimbată, eu nu voi semna o reformă care să saracească românii, să nu mai pierdem timp cu introducerea dosarelor intr-un format care sa ne permita recalcularea si sa trecem la treaba, sa rezolvam inechitatile din sistem”, a declarat ministrul la România Tv.

Marius Budăi a vorbit şi despre majorarea pensiilor cu o sumă fixă.

„Nu este constituţional şi nici corect majorarea pensiilor cu o suma fixa. Nu pot sa descurajez contributivitatea. Nu pot sa discriminez un cetatean care preferă să fie corect cu statul, sa şi plateasca taxele la stat, faţă de altul care se complace să stea într-un salariu minim pe economie si cu bani mai multi in buzunar”, a declarat ministrul.

Ce se întâmplă cu voucherele acordate de stat. Anunţul ministrului

Marius Budăi a anunţat că au beneficiat de voucherele sociale de 500 de lei 245 de mii de copii ce provin din familii defavorizate,

„S-au acrodat acele ajutoare sub forma de tichete in valoare de 500 de lei pentru pentru elevii din familii defavorizate. Au beneficiat peste 245 de mii de copii.

O altă masura care a fost deja implementata sunt acele pachete de alimentare pe care le.am distribuit in aprilie si le vom distribui si in mai. Aproximativ 1,2 milioane de persoane au beneficiat de aceste alimente.

Am avut mai multe discutii cu dl Bolos pentru niste tichete sociale pentru cuplul mama-nou-nascut. Suntem pe final de discutii pentru vouchere pentru cele patru categorii de persoane vulnerabile.

Pana luni se termina toata schema si vom stii exact câti bani vor proveni de la bugetul de stat si câţi vor fi bani europeni”, a mai spus ministrul.

Citeşte şi Marius Budăi, anunț de ultimă oră despre pensiile speciale. „Este o reformă asumată de stat”